Jump to content

anmarin

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ali upravo u tome je problem: primljen sam na hitni odjel, rekao sam da je ozljeda uslijed prometne nesreće - tako je zavedeno i u dokumentaciji - uzeti su uzorci i krvi i urina, ali nemaju rezultate testiranja na alkohol (vjerojatno jer ga nisu ni radili), niti sam pricao s policijom (vjerojatno jer je nitko nije ni zvao/obavijestio).Tko je tu kriv? Ovo je apsurdna situacija, zakon je na mojoj strani, a moram dokazivati da nisam kriv i natezati se sa osiguranjem.
  2. Hvala na odgovorima. Kako rekoh, odbijenica je stigla zbog nedostatka alkotesta, tako stoji u obrazloženju. Po Zakonu o obveznim odnosima (čl.942.) i Zakonu o sigurnosti na cestama (čl.175), niti sam dužan napraviti alkotest kako stoji u ugovoru, niti sam dužan ostati na mjestu nesreće ako mi je potrebna liječnička pomoć. Zbog nastalih ozljeda nisam mogao prijaviti slučaj, već je to trebao napraviti bolnica u kojoj sam primljen - pravo pitanje je zašto nisu?
  3. Pozdrav, Jadransko osiguranje mi odbija isplatiti kasko policu, jer nemam alkotest. Pozivaju se na članak 21. ugovora kojim gubim prava iz osiguranja ako nisam "osigurao kontrolu vlastite alkoholiziranosti osim u slučajevima kada bi to bilo štetno po zdravlje". Novim autom sam sletio s ceste kako bih izbjegao teže posljedice (po sebe i ostale), zaradio sam frakturu kralježnice i umjesto čekanja policije (jedini sam unesrećeni), nazvao oca i otišao direktno u bolnicu. Na kraju sam dobro prošao, 3 dana nepokretan zbog bolova, pred sobom imam nekoliko mjeseci mirovanja, ali za sada bez komplikacija. Otac je idući dan prijavio slučaj osiguravatelju i pobrinuo se šlepanje auta (kozmetička oštećenja + hladnjak). Nisam bio pod utjecajem alkohola, što se može vidjeti iz bolničkih dokumenata (pribran, svjestan, orijentiran itd), ali ne mogu to dokazati izvan svake sumnje - pretpostavljam da je bolnica trebala obavijestiti policiju ili sama izvršiti pretragu krvi, ali to nisu učinili. Doktor mi je okarakterizirao ozljedu kao opasnu po zdravlje (imam iznimnu sreću što nisam nepokretan, i što nisam imao unutarnje krvarenje). Molim za savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija