Jump to content

bubi90

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Djevojka nije znala,zapravo se nije raspitivala uopšte o hr džravljanstvu,mislila je da je uslov biti rođen u RH.pa da li ima šanse za državljanstvo?može li naknadno da se upiše ili nešto?
  2. Majka je imala hrvatsko državljanstvo,a dijete je rođeno 1992.godine.
  3. Majka je rođena u Sisku,majka je umrla,otac bh državljanin.Dijete je rođeno u BiH,punoljetno je,da li ono ima pravo na hr državljanstvo?I ako ima koja je procedura?
  4. Imam Domovnicu.Da li promjenu prezimena mogu uraditi u ambasadi RH,i da li tu mogu da dobijem osobnu i putovnicu.ili to ipak moram da uradim u RH?muz nije hrvat,a djeca su maloljetna.i zanima me sta trebam tacno od dokumenata za promjenu prezimena,za osobnu i putovnicu i ako cu sve to da prijavim na adresu u BiH?
  5. Pozdrav,nova sam na forumu,zanima me nesto,malo je komplikovano:rodjena sam u HR,izbjegli smo za vrijeme rata u Republiku Srpsku,2008 odjavila sam prebivaliste u HR da bih dobila putovnicu u Hr.ambasadi u Banja Luki.u medjuvremenu sam se udala(promjenila prezime).Sad me zanima da li ja mogu ponovo da prijavim prebivaliste u HR.tj.kad prijavim prebivaliste da li nuzno moram biti tamo,i koliko dugo moram cekati da bih ostvarila pravo na odobnu,da li mi stvara problem to sto sam pomjenila prezime?i da li moja djeca i suprug mogu dobiti putovnicu na osnovu mene?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija