Jump to content

dani3

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Naše domaćinstvo je priključeno na vodoopskrbnu mrežu grada od njezinog postavljanja kroz ulicu. U trenutku priključivanja najprikladnije rješenje bilo je postaviti vodomjer u dvorište susjeda. Sada želimo premjestiti vodomjer na našu katastarsku česticu, napraviti novi priključak na vodoopskrbnu mrežu, te zatvoriti postojeći. Imamo li pravnu osnovu za oslobađanje plaćanja naknade za spajanje na sustav javne vodoopskrbe, buduće je ta naknada već plaćena kod prvog spajanja? Unaprijed hvala na pomoći.
  2. Poslije smrti roditelja naslijedio sam i nedugo iza toga prodao dvosobni stan u neetažiranoj stambenoj zgradi od 40 stanova, izgrađenoj 1963.g. Kupac me isplatio i upisao se u gruntovnicu, ali je zapelo kod upisa u katastar (uslijed cega, navodno, ne moze platiti porez). U kupoprodajnom ugovoru ovaj nedostatak nije naveden, jer nismo znali da je obavezan, a nije znao ni odvjetnik koji je u ime kupca sastavljao ugovor. Navedena je samo korisna povrsina stana, dok je podrum samo naznacen (bez kvadrature). Da li je moja obaveza, buduci da nisam vise vlasnik, snositi troskove etaziranja za koje su, usput budi receno, stanari apsolutno nezainteresirani? Imam li jos neke zakonske obaveze? Dosta je hitno... Hvala!
  3. Poslije smrti majke koja je bila slovenackog drzavljanstva ostala je nekretnina (stan) u Sloveniji. Mogu li se, kao jedini nasljednik, upisati u vlasnistvo toga stana, iako imam samo hrvatsko drzavljanstvo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija