Jump to content

sara29

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima. No, kako mogu podmiriti dug ako ne znam koliki je, s obzirom da ne salju racune? Znaci oni mogu nikad ne poslati niti jedan racun, a ja sam jos uvijek odgovorna da ih placam? Iako ne znam iznos niti bilo koje druge podatke. Hvala!
  2. Pozdrav, Mozete li mi reci moze li se ovrha pokrenuti vec nakon 4 neplacena racuna? Naime, HEP nam nije poslao nove racune nakon zadnjeg obracuna vec 4 mjeseca. Vec smo ih kontaktirali(majka) i rekli su da ce poslati racune, međutim jos nista. Takodjer sam ih ja (kao kcer vlasnika) pitala mailom ponovno misle li poslati racune (nista vise, nikakve podatke o dugovanju ni osobne podatke vlasnika -mojih roditelja - nisam trazila), a oni mi odgovore da ne smiju dijeliti podatke o dugovanju s nekim tko nije vlasnik. To mi je i vise nego smijesno ali eto zanima me je li to istina - da ja kao kcer, koja usput ima prebivaliste na toj adresi, ne smije traziti uvid u stanje i traziti komunikaciju o istome? Takodjer, sto ako mi posalju ovrhu? Mogu li ja nekako sad traziti da uopce ne platim te racune s obzirom da se ne mogu udostojiti poslati ih (vjerojatno ne al cisto me zanima ima li kakva legalna akcija)? Mozda zvucim predramaticno u vezi ovog ali stvar je da cu morati vjerojatno platiti preko 1000 kn odjednom kad napokon stignu sve rate. Hvala na odgovoru!
  3. Postovani, Zanima me moze li obican gradanin pokrenuti referendum neovisnim saklupljenjem potpisa. Primjer: Ako imam temu za koju mislim da bi gradani glasovali, mogu li ja, kao gradanin pokrenuti proces prikupljanja potpisa koji ce biti uvazen u drzavi? Na koji nacin moze obicni gradanin pokrenuti proces kojim mozda eventualno moze promijeniti zakon/ustav ili slicno. Edit: Ako je to moguce, na koji nacin je potrebno postaviti referendumsko pitanje? Postoje li pravila? Edit 2: Pitam jer me zanima moze li se npr promijeniti nase sudstvo. Tipa, da uvedemo porotu, ili povecamo kaze za odredjene zlocine itd. Zahvaljunem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija