Jump to content

Kseon

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru ! Molio bi ako netko zna iz prakse kakav je redoslijed naplate minusa na računu prilikom ovrhe da se javi U slučaju da prednost naplate ima dugovanje po minusu mogao bi otići još više u minus i sa tim novcem otplatiti u dogovoru sa trgovcima robu koju sam uzeo na rate. To bi mi bilo jeftinije nego da kasnije plaćam troškove nakon njihovog pokretanja ovrhe i zatezne kamate.
  2. Hvala lijepo na odgovoru i oprostite na ne poznavanju, korištenju krive terminologije. Možete li mi pojasniti što je to "kupovina na rate kao javno bilježnička isprava" ? Recimo, kupio sam na rate veš mašinu u trgovini Visa karticom PBZ-a i na blagajni odabrao plaćanje u 12 rata. Spada li ta kupovina u termin "kupovina na rate kao javno bilježnička isprava"? I zanima me što je sa minusom na računu i ima li on prvenstvo naplate prije ovrhe. Jer u slučaju da ima ja bih otišao u minus do kraja.. tako mi paše. Isto tako u slučaju da kupovina na rate ima prednost pri naplati iskoristio bi tu mogućnost i kupio još neke stvari na rate prije nego krene ovrha. Hvala na savjetu za otvaranje zaštićenog računa, pazim da sam u minusu
  3. Pozdrav ! Poštovani trebao bih vaš savjet. Radi se o tome da imam rate kredita i minus na računu na kojem primam plaću a očekujem u skorije vrijeme i ovrhu. Ako dobro razumijem kada krene ovrha moram ići u FINU-u i tražiti otvaranje zaštićenog računa. (2/3 primanja su zaštićene od ovrhe) Meni je logično da FINA prvo podmiri minus banke pa kredite po redosljedu dizanja i na kraju krene sa ovrhom. Ili će trgovci kod kojih sam kupio na rate morati pokrenuti ovrhu da bi se naplatili, u slučaju da ovrha ima prednost nad dugom prema banci i ratama kredita. Zanima me redosljed naplate dugova sa tog računa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija