Jump to content

Lika983

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lika983 objavio

  1. Evo donio sam konačnu odluku da sa sutrašnjim danom dam otkaz, napisao sam "otkazno pismo" (ne znam jel to baš stručan naziv) i sutra ujutro planiram otići kod poslodavca. Međutim, sad si razmišljam, što ako mi on to neće potpisati? Kako da dokažem na HZZ-u da sam mu zaista uručio svoju odluku o izvanrednom otkazu? Jel bi možda bilo bolje da mu isto to pošaljem i mailom?

  2. Pozdrav svima i odmah moja isprika ako već negdje ima ova tema..

    Uglavnom, radim na neodređeno u jednoj zaštitarskoj firmi od travnja 2017. Prošle godine nisam uspio do 30.06. iskoristiti ni dan starog godišnjeg, jer je falilo ljudi i nije imao tko radit.

    Ove godine se ponavlja ista stvar, s tim da sam ipak koristio 7 dana u 10. mj. 2018. i prošli tjedan 5 dana, znači ukupno 12 dana od 4 tjedna, koliko mi piše u ugovoru.

    Također, u ugovoru mi piše 40 sati tjedno, a na poslu me dočekao raspored prema kojem u razdoblju od 18.06.2019. do 30.06.2019. imam 11 radnih dana, odnosno 152!!! sata (ukupno 280 sati ovaj mjesec).

    Obzirom da je to gotovo dvostruko više radnih sati od navedenog u ugovoru, i obzirom na nemogućnost korištenja ostatka starog godišnjeg odmora, zanima me imam li opravdani razlog za izvanredni otkaz.

    Molim savjet.

    Hvala unaprijed

  3. Hvala svima na odgovorima, zasad je mirno, nema inspekcije vec neko vrijeme. Medjutim, prije 2 dana se moj "dragi" susjed zaustavio pored moje ograde i snimao mobitelom mog psa i moje dvoriste. Kad sam ga pitao sta radi, kaze mi lik da sad ide prijaviti me na policiju i da ima dokaz da, citiram, "pas nema hrane ni vode". Dakle, on je kao uspio vidjeti s 30-tak metara udaljenosti dal moj pas ima vode i hrane. E, sad, kakva je situacija s tim snimanjem mog dvorista? Po mom misljenju, to bas i nije legalno, ili se varam? 

    Nekako si razmisljam da bi mozda najbolji lijek bio da ga negdje uhvatim i polomim, ali ne zelim imati problema sa zakonom, a i mogao bih ostati bez posla.

  4. Puno hvala na svima, malo kasnim s odgovorom jer uz posao i 4 djece sam malo u nedostatku vremena. Uglavnom, nije bilo kaznene prijave nego je prijavio veterinarskoj inspekciji. A najgore od svega je što taj inepektor, ako nas nema doma, ide kod mojih roditelja i njih također maltretira s tim budalaštinama. Zadnji put kad je bio, moj stari je "malo" poludio pa ga se dobro nakleo, jedno vrijeme je bio mir i evo ga sad prije par dana opet. A šta se tiče ove budale, ne znam šta reći za njega. Mislim, ne znam jel baš po cijele dane pred trgovinom, ali jako često ga viđam da pije pivu s lokalnim kronerima. I onda koji sat kasnije uredno vozi auto i bulji u moje dvorište da vidi jel pas ima vode, hrane... Možda ne bi bilo loše da ga prijavim za pedofiliju, pa nek dokazuje da je gledao psa, a ne moje klince dok se igraju na dvorištu. iako, ne vjerujem da bi i to prošlo.

    I, felixx, slažem se s tobom, očito sam ovca za šišanje, kad sam ovom dopustio da dolazi 20-ak puta.

     

    Ažurirano

     

    Još nešto..imam li ja pravo tog inspektora istjerat van iz dvorišta kad dođe? Ili mu jednostavno zabraniti ulazak na privatni posjed?

  5. Unazad 2 godine imam problem sa susjedom. Odmah da kažem, radi se o osobi koja svakodnevno pije pred trgovinom cijeli dan..a zna se tko po cijele dane visi pred trgovinom. E sad.. Lik me barem 20-ak puta prijavio za zlostavljanje psa i, naravno, dosao mi je svaki put inspektor u provjeru i utvrdio da je sa psom sve u redu, dobro je uhranjen, ima hrane i vode, kućicu, ogromno ograđeno dvorište i ništa mu ne fali. Već su mi se "popeli na glavu" pa sam otišao u policiju pokušati prijaviti ovog alkoholičara za maltretiranje, ali su mi rekli da je to njegovo pravo i da ja tu ne mogu učiniti ništa. Iskreno, ostao sam bez teksta.. Zanima me mogu li, pravno gledajući, išta učiniti da zaštitim sebe i svoju obitelj od te budale? Možda tužba zbog uznemiravanja? Ili zbog "duševnih boli"? Molim savjet. Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija