Jump to content

croanton

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, molio bih za pomoć.Naime poslao sam upit u dziv (drž zav. za intelektualno vlasništvo) o tome kako se štiti suvenir međutim nema odgovora. Naime osmislio sam novi suvenir (ajmo reć kao privjesak) koji ima i promotivnu svrhu i uskoro cu izraditi prototip. Da li ja trebam samo ispuniti zahtjev za zaštitu i nacrtati skicu(malo mi je zeznuto crtati skicu zbog složenosti) ili mogu doći kod tamo u njihov ured sa prototipom. Što je najbolje? Koliko traje taj proces odobravanja?Plačanje sam shvatio.Čitao sam tamo na njihovim stranicama ali nije baš da sam shvatio sve..Neznam da li se samo štiti industrijski dizajn ili može još nešto? Stvarno neznam kome da se obratim
 2. croanton

  skladiste, trgovina

  Koliki su minimalni uvjeti za skladiste?
 3. croanton

  skladiste, trgovina

  Neznam da li se to može okarakterizirati kao proizvodnja s obzirom da naručujem kutije sa jednog mjesta, epruvete sa drugog mjesta i papir sa trećeg mjesta.Na meni je to sve ajmo reći spojiti odnosno staviti epruvete u kutiju i napisati poruku i to je t(pola minute posla).Dakle ne naručujem gotov proizvod od nekoga pa prodajem nego je taj proizvod konačan kad ja obavim te radnje.Govorim o nekoliko desetaka tisuća kutija i epruveta.
 4. Pozdrav, htio bih početi prodavati suvenire, odnosno to bi bila kutijica otprilike 10 cm širina i dužina(dakle ne velika) i u njoj bi se nalazilo nekoliko epruveta .Zanima me da li mi je po zakonu potrebno skladiste? tko o o tome odlučuje i da li je ovo sto namjeravam prodaja na veliko ili malo,odnosno što znači jedno a što drugo?Mogu li u poslovnom prostoru to sve držati?Dakle ne bih imao ni štand ni prodavaonicu već bih kada bih napravio taj konačan proizvod prodao turističkim agencijama (uz prethodno dogovorenu suradnju sa njima) koji bi to nudili gostima svojim.Unutar Hrvatske .
 5. croanton

  online prodaja

  Pozdrav, kako legalno poslovati online? prodavati neke stvari preko ebaya itd...
 6. izgleda da cu morat registrirat nekakav obrt ili slično a to mi se neda ne samo zbog raznih poreza vec i procedure..bas me zanima da li bi bio doveden on na ispitivanje da nije slao pouzecem vec da posalje proizvod a oni dan nakon sto prime proizvod posalju pismom odnosno kuvertom novce.što itko zna što je u kuverti.
 7. Nisam mislio bit nezahvalan, dapače zahvalan sam na svakoj informaciji.Prosurfao sam forum i zato sam otvorio temu jer nigdje nisam našao odgovor na ovo što me muči-oporezivanje preko poštanskih transakcija.Slažem se da "male ribe" uvijek ispaštaju zato me i zanima kako PU može znati koliko sam ja zaradio preko poštanskih transakcija(plačanje pouzećem).Da li pošta njima javi nakon neke određene cifre da sam sumnjiv ili...ako i postoji neka cifra kolika je? I zadnje pitanje da ne tlačim više, kako biste vi prodavali "pepeljere" a da izbjegnete eventualne posljedice?
 8. uz dužno poštovanje mene zanima činjenica a ne čuo/vidio.Da li je 100% činjenica da PU ne prati te poštanske dostave i transakcije?
 9. Pozdrav, ajmo rec da ja od recimo od gline napravim nekakvu pepeljaru i stavim je na njuskalo.samo 1 oglas i samo 1 sliku.za taj oglas mi se javi 100 ljudi i naravno svima prodam po jednu pepeljaru i to pouzecem.dakle posaljem proizvod a poštar meni donese u kuverti na kucnu adresu.Da li porezna ima uvid u te ajmo rec poštanske transakcije?da li pošta njima javi koliko je tko zaradio preko takvog načina i da li se to mora oporezivati nakon određene cifre? Kako njuskalo moze znati da sam obavio 100 prodaja a imam samo 1 oglas? Prilikom uplate na bankovni račun (od strane kupca naravno)do kojeg iznose ne smije porezna intervenirati?
×
×
 • Napravi novi...