Jump to content

galilei

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. oprosti sivko nemoj se živcirat samo se pokušavam informirati znam da nije 35 kila al meni je trenutno najgora stvar ikad, molim malo razumijevanja :*
  2. hvala na pojašnjenju. starci su bili samo banalan primjer, jasno mi je da ih briga s kime sam. čitala sam da postoji prekršajna rehabilitacija i brisanje iz policijske evidencije koji slijedi nakon 3 godine od presude? znači li to da sam nakon isteka tog vremenskog perioda opet normalan građanin kojeg neće posebno izdvajati i pregledati na granici ili u nekim sličnim policijskim postupanjima?
  3. s obzirom na sivkov odgovor može li vaše pojašnjenje? @drot13
  4. šta to znači? tipa ponekad idem sa starcima u špeceraj, misliš da bi mogla imati problema onda?
  5. još pitanja što za mene znači onda kada me proglase krivom za prekršajni postupak, po pitanju potvrde o nekažnjavanju, prelaska granice i slično?
  6. hvala još jednom na odgovorima, pomogli ste mi da se smirim. ne mislim negirati. možeš li mi onda objasniti priznanje/kajanje? nikada nisam imala iskustva s bilo čim vezanim uz Sud pa se unaprijed ispričavam ako su glupa pitanja...
  7. uredu, hvala ti na vemenu i dogovorima. ne mislim ništa muljat i izmišljat, baš ovo što si rekao imala, tražili, predala i kraj priče. priznanje, kajanje i nadam se olakotnoj situaciji jer nisam nikad kažnjena. samo ti kažem, prepala sam se jer je navedeno obavezno liječenje pa me zanimalo jel to piše svima po defaultu ili su odlučili e baš ti mala moraš. a liječenje me muči samo zbog činjenice da bi morala to skrivat od staraca. nije mi bed pišanje pa da ga izbjegavam jer nisam konzumirala od tog danog trenutka niti planiram.
  8. pa ne vidim neki smisao kao da mogu nešto smuljati, našla sam se na javnome mjestu gdje sam napravila nešto što nisam smjela i prišla su mi dva policajca. što ja tu mogu muljati? što znači da priznam djelo, potvrdim situaciju iz zapisnika?
  9. hvala puno na odgovorima! možeš li mi molite još pojasniti ovo što je drot13 napisao - što se tiče izjave kako sam se mislila braniti? jel dotični mislio na to hoću li ići osobno tamo ili slati pismenu obranu? ima li još nešto bitno u obrani, a na šta moram obratiti pažnju, kako se obraniti? spada li ovo gore ranije od mene napisao u moju obranu? mogu li isto tako reći pred Sudom?
  10. okej, s obzirom da ih ni inače ne nosim znači ništa drugačije. zanimalo me samo jer sam čula da je bitno imati pokrivena ramena, ono ne baš ljetna oprema. ali joint i taj famozni grumen od 0.2 grama još jedno pitanje oko tog liječenja odnosno same presude, mogu li ju dobiti isti dan, na ruke? jer 2 dana nakon presude bih trebala otputovati i vratiti se tek nakon 15 dana.
  11. znači li to da ja sad moram imenovati neku drugu osobu? dobila sam za rođendan koji je bio 2 dana ranije i htjela sam probati, konzumirala sam vani jer sam mislila da će biti poput cigarete, ostatak od 0,2 grama imala sam kod sebe jer nisam htjela da mi roditelji slučajno pronađu doma. moja priča se ne razlikuje od zapisanog u zapisniku, osim što piše da sam uhvaćena s jointom koji nije vagan, i nije bio baš joint više onako pred kraj, opušak, ne znam da li moram obratiti pažnju na nešto zbog toga, policajcima sam odmah na upit predala traženo. normalno smo razgovarali i cijela situacija je normalno prošla, koliko može u takvoj situaciji jel. što mislite pod to kako sam se mislila braniti? kako se mogu braniti? trenutno sam student završne godine prediplomskog stucija, cijelu situaciju sam si uzela kao motivaciju pa sam dala 7 ispita na ljetnome roku, inače radim hinjavi studentski posao pa realno i nisam pri nekim velikim novcima ali voljela bih radije platiti novčanu kaznu nego ići na liječenje jer bi liječenje povlačilo daljnje laganje roditeljima koje me iznimno muči i teško mi pada, ne želi to raditi, a strah me priznati im situaciju. iznimno se kajem se zbog cijele situacije, doslovno me sram i voljela bih kada bi sve što prije završilo jer mi je ovo težak stres koji se očituje na mome tijelu.
  12. krivo ste shvatili, ovo piše u pozivu za sud, koji mi je sljedeći tjedan. nije mi jasno zašto je navedeno i jedna i druga mjera? ovo mi je prvi prekršaj, nisam nikad do sad kažnavana za ništa. što mogu očekivati na sudu? jako me strah
  13. pozdrav još jednom, plava kuverta je stigla u roku od 3-4 tjedna kako su u postaji i najavili, sada bih molila ako mi možete dodatno rastumačiti zaprimljeno i što to znači da mogu očekivati počinjeni prekršaj; počinjen prekršaj čl.3 st 1., kažnjiv po čl. 54. st 1.t. 1 i st 3., zakona o suzbijanju zlouporabe droga pod brojem 7. piše da se okrivljenika proglasi krivim i kazni -novčanom kaznom u iznosu od 5000,00 do 15,000,00 kn te da se uz kaznu izrekne zaštitna mjera -trajnog oduzianja droge marihuana, bez prava na naknadu uz obavezo liječenje u zdravstvenoj ustanovi ili odvikavanja od ovisnosti u trajanju od 3 mjeseca do 1 godine ​unaprijed hvala
  14. okej, na stranici Prekršajnog suda vidim da ima više sudskih pisarnica ponuđeno, https://sudovi.pravosudje.hr/pszg/index.php?linkID=16 pa jel znaš možda pod koju spada ovo moje, izvršenje prekršajnih sankcija ili? nisam ni mislila da bih prošla bez ikakve kazne nego sa mislila kao ukoliko dobiješ jednu npr. novčanu da onda nema druge (liječenje)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija