Jump to content

buba123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani molim pravnu pomoć. Imam jednu situaciju sa DHL te koje me ne zna savjetovati niti carina niti poštanska carina nego me preusmjeravaju na DHL koji naravno štiti svoje interese. dakle primila sam paket putem DHL na kućnu adresu. Prije potpisivanja i uzimanja paketa dostavljača sam pitala jeli moram platiti što za to na što mi je on odgovorio da ne moram. Otvorila paket i vidjela da je neispavna roba koju nisam naručila i kontaktirala prodavača i poslala najeftinijom opcijom natrag prodavaču običnom poštom. Nakon par dana zove me DHL da imaju paket koji moraju ocariniti (onaj isti koji su mi dostavili već) i šalju mi na e-mail ugovor da me zastupaju pri carini tog paketa. Nisam ništa potpisala nego sam rekla da sam znala da se treba cariniti taj paket nebi ga niti primila niti otvarala. No oni inzistiraju na tome da moram potpisati ugovor o zastupanju te platiti carinu na paket koji niti nije ispravno poslan i koji više niti nije kod mene. Što je najpametnije učiniti u ovoj situaciji? Jeli imam pravo odbiti njihovo zastupanje i ne potpisati ugovor? Jeli smiju tako dostavljati pakete i onda nakanadno tražiti zastupanje i plaćanje carine? Jeli me mogu pravno tužiti ako ih odbijem ?
  2. reketari u pohodu u hrvatskoj! procitaj ovo http://www.zyra.info/getstu.htm Dobrodošli u EU, gdje je mali čovjek crv koju gaze veliki kapitalisti koji zarađuju upravo sa tuzbama.
  3. Primila sam poduzeca izvaredni otkaz di je navedeno da je otkaz urucen svim zaposlenicima (nas nekoliko).. a razlog je ...da poduzece nije u stanju isplaćivati plaće svojim zaposlenicima. te da ce placa za prosli mjecec biti isplacena s odgodom i u smanjenom obliku. Preduvjet za isplatu plaće je povrat imovine poduzeća. prekidom ugovora o radu prema kojem nema otkaznog roka. Radne knjižice biti će predane zaposlenicima kada poduzeću vrate svu imovinu poduzeća koja je u njihovom posjedu. Dali je to moguce??? I sta se moze zakonski napraviti? jer mi nece platiti placu za prosli mj, te da necu dobit knjizicu dok ne vratim od firme mob i sl.??!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija