Jump to content

seizmograf

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iz ugovora o radu (na neodređeno): Članak 10. 10.1. Obje Ugovorene strane ovlaštene su otkazati ovaj ugovor, poštujući otkazni rok i razloge za otkaz predviđene zakonom, Pravilnikom o radu te ostalim internim aktima poslodavca. 10.2. Ugovorene strane sporazumno utvrđuju da se Radnik za vrijeme trajanja ovog ugovora o radu ne smije zaposliti kod drugog poslodavca koji obavlja poslove iz djelatnosti Poslodavca niti kod s tim poslodavcem povezanog društva. Ugovorene strane sporazumno utvrđuju da se ista zabrana odnosi i za bilo kakvo samostalno obavljanje djelatnosti ili pružanja usluga, odnosno za zaključivanje bilo kakvog drugog ugovornog odnosa od strane Radnika s trećim osobama koji bi predstavljao narušavanje zabrane konkurencije. 10.3. Ugovorene strane sporazumno utvrđuju da je povreda zabrane iz članka 10.2. ovog ugovora opravdani razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu. 10.4. Ako se ugovorne strane drugačije ne dogovore, Radnik se obavezuje da se u roku 6 mjeseci od prestanka ugovora o radu neće zaposliti kod poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem niti u s tim poslodavcem povezanom društvu te da u tom razdoblju neće za svoj ili tuđi račun ili za račun treće osobe obavljati poslove kojima se natječe s Poslodavcem. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da se ugovorna zabrana natjecanja ne obvezuje ugovorene strane u slučaju da radni odnos prestane na temelju odluke Poslodavca o poslovno uvjetovanom otkazu. 10.5. Za slučaj da postupi protivno odredbama prethodnog stavka, Radnik je dužan Poslodavcu platiti ugovorenu kaznu u visini 6 (šest) prosječnih bruto plaća koje je primio od Poslodavca u razdoblju od 3 (tri) mjeseca koji su prethodili mjesecu prestanka Ugovora o radu. 10.6. Poslodavac se obvazuje za vrijeme trajanja ugovorne zabrane natjecanja isplaćivati Radniku naknadu u iznosu polovice prosječne plaće isplaćene Radniku u 3 mjeseca prije prestanka ugovora o radu. 10.7. Naknadu iz prethodnog stavka Poslodavac je dužan isplatiti Radniku najkasnije do petnaestog dana u mjesecu za prethodni mjesec. Članak 12. 12.1. Ugovorne strane sporazumno utvrđuju da će sve eventualne sporove u svezi s ovim ugovorm nastojati riješiti mirnim putem, a u slučaju spora stvarno je nadležan sud u Zagrebu. Moje pitanje: Da li ja mogu iz osiguranja d.. s kojim imam ovu zabranu prijeći u leasing kuću d.., koji mu nije direktna konkurencija, ali ima neki proizvod osiguranje koje nudi uz leasing, iako vidim da mu osiguranje nije primarna djelatnost? Hvala na odgovoru.
  2. Ugovor je za stalni radni odnos na neodređeno vrijeme. Citat rečenice iz Članka 2: "Pored poslova navedenih u prethodnom okviru ovog članka, radnik se obavezuje u interesu učinkovite organizacije rada obavljati i druge poslove koje mu u okviru njegovih sposobnosti i stručne spreme naloži Poslodavac." Pod poslovima se misli na zanimanje koje trenutno obavljam. Ostale točke ugovora o radu ne govore ništa bitno za moju situaciju.
  3. Pozdrav. Ovakva je situacija - radim već više godina u jednoj firmi, posao obavljam savjesno, imao sam tu i tamo par problema sa nekim kolegama, ali ništa strašno. Odjednom me šef pozove na razgovor i predloži da budući da sam ja nezadovoljan (što ja nikad usmeno nisam izjavio) će on pričati sa nadređenima da me se preseli u neki drugi odjel, na mjesto za koje možda uopće nije u mojoj struci zanimanja. Moje je pitanje - imam li pravo to odbiti i kakve su mi pravne opcije u tom slučaju? Unaprijed hvala na odgovoru.
  4. Zahvaljujem se svima na korisnim savjetima ... pokušao sam razgovor sa dotičnom osobom, ali eto nije prošlo, riječ je o neciviliziranom klincu koji je očito loše odgojen. Zasad ga ignoriram, nemam namjeru se previše opterećivati, no ako nastavi, budem ga prijavio vlasniku teretane, a nakon toga policiji ako stvari eskaliraju. Još jednom hvala.
  5. Pozdrav! Imam sljedeći problem - već duže vrijeme me u lokalnoj teretani provocira jedan klinac (oko 22-23 godine), ja sam mu dao do znanja da prestane, ali nema pomoći. Od jednog starijeg člana sam čuo da je takav i prema nekim drugim članovima, ponekad mi upada u vježbe, unosi mi se u facu i stalno nešto dobacuje. Probao sam stvar riješiti s njegovim roditeljima, ali eto naravno nema pomoći. Sljedeći korak mi je osobno se (uz još nekoliko članova teretane) obratiti vlasniku da poduzme nešto po tom pitanju. Zanima me, ukoliko ni to ne pomogne, da li bi pomogla prijava na policiji i po kojoj osnovi? Unaprijed hvala za svaki savjet.
  6. Pitanje: da li je moguće prijaviti MUPu fizičku osobu za posjedovanje divxa u svojoj kući/stanu itd. i da li će u tom slučaju policija napraviti pretres?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija