Jump to content

damir-2@net.hr

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je damir-2@net.hr objavio

  1. Razumijem da su stekli pravo na zemljište koje čini korito potoka, ali oni su se uknjižili i na zemljište izvan korita potoka, a to zemljište mi obrađujemo. Kako je to moguće??? Postoji li konkretno rješenje, jer otac nikada nije dobio rješenje suda, niti je dobio na uvid geodetski elaborat.
  2. Poštovani, prije cca 30 godina vodoprivreda je izmiještala korito jednog potoka i tom prilikom je mom pokojnom djedu oduzeto zemljište. Pravni sljednik te tvrtke su Hrvatske vode, i prije 2-3 godine Hrvatske vode su se upisale kao posjedovni vlasnici oduzetog zemljišta. Zemljište nije izvlašteno, geodetski elaborat nismo nikad dobili na uvid, ali u posjedovnom listu mog oca ( otac je nasljednik iza pokojnog djeda) čestice koje se nalaze uz korito potoka su umanjene za određenu lvadraturu. U razgovor s djelatnicama katastra dobivam odgovor da je sve po zakonu, odnosno
  3. Nedavno znači prije dva dana. Još nemam zapisnik policije, pa nisam išao u njegovo osiguranje. Kako mi je ovo prvi puta da sam sudjelovao u saobračajki, postoje li kakvi rokovi? U kojem vremenskom periodu moram prijaviti štetu u osiguranju???
  4. Poštovani, nedavno sam sudjelovao u sudaru dvaju vozila. Policija je konstatirala da nisam kriv, vozač drugog vozila mi je oduzeo prednost, zapravo se zabio prednjim dijelom svoga vozila u lijevi prednji kotač mog vozila. Problem je što sam napuhao 1,0 promila alkohola. E sada, svjestan sam alkohola i za to ću snositi posljedice, ali s obzirom da nisam izazvao nesreću, mogu li naplatiti štetu s police vozača koji me udario? U 25 godina vožnje nikada nisam počinio prekršaj, nikad alkoholiziran. Što mogu očekivati?? Ne mislim negirati alkohol, ali krivac za nesreću nisam.
×
×
  • Napravi novi...