Jump to content

zex16

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vec sam se informirao. Nova izmjera se nece ubrzo raditi, tako da nista od toga. Danas sam u razgovoru sa jednim covjekom dosao do saznanja da mi ne preostaje nista drugo nego tuzba. Nesto je napomenuo kako se tom tuzbom dobije presuda zbog ogluhe (tuzbenici se ne mogu pronaci pa im se dodijeljuje privremeni zastupnik u vidu odvjetnika). Ta presuda se odnese u geodetski ured da se na osnovu nje vrsi parcelacija zemljista. Sve u svemu, morat cu kontaktirati nekog odvjetnika pa da vidim kako to sve ide u detalje. Hvala na pomoci spitfire.
  2. Ne. Nikad se nije nista odvijalo po tom pitanju. Vjerojatno jer zemlja na tom podrucju nema neke vrijednosti (Dalmatinska zagora). Sve se vodi prema izvatcima iz katastra, a upisi na njima ne odgovaraju stvarnom stanju u preko 90% slucajeva. (Tako kazu u katastru)
  3. Postovani, zanima me postupak rjesavanja vlasnistva na nekretnini. S obzirom da nemam pojma o imovinsko-pravnim postupcima, molio bih Vas za savjet. Naime, stvarni vlasnik c.zem.100/1 (broj izmisljen) je moja obitelj zadnjih 80-ak godina. U posjedovnom listu su upisane osobe a, b i c (svaki za odredeni udio). Te osobe vise nisu zive i za njih nitko od starijih ljudi u selu ne zna tko su oni. Zemljisne knjige su izgorjele u 2. Svjetskom ratu, nikakvih ugovora nemam jer su ostali u kuci, koja je izgorjela u Domovinskon ratu. Sad, sto da napravim, koji je postupak da se uknjizim na jedan dio te cestice, tocnije 1/3 cestice koja je moja? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija