Jump to content

AGM370

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poz ljudi, evo me opet Došla mi je presuda za prvi slučaj, koja je odbačena (naravno), i sad imam jedno pitanje U prvom primjeru presude mi sud nije odobrio plaćanje kazne u ratama, što sam također zatražio da mi se omogući u žalbi, no čitajući novu presudu, nigdje ne vidim da mi se odobrilo obročno plaćanje. Smijem li ja sam obročno platiti kaznu, s obzirom na to da bih volio početi već sad dok još traje prvih 15 dana, zbog 2/3 kazne?
 2. Hvala obojici! Sto se tice zastare, kada ona nastupa i sto se dogada u tom slucaju?
 3. Ekipa, ponovno LP svima. Proslo je pola godine otkako sam poslao spomenute dvije zalbe, svaku zasebno, no jos uvijek ni traga ni glasa povratnoj informaciji, ni za prvu, ni za drugu. Znam da se moze dugo cekati, ali sad me vec polagano brine situacija. Ne dobivam odgovore na zalbe, proslo je podosta vremena, a i istekla mi je mogucnost placanja 2/3 iznosa. Molim vas za savjete. Koga sad zvati? Zvati li uopce? Kako dobiti ikakve informacije o spomenutim slucajevima? Unaprijed hvala na odgovorima!!
 4. hahaha, a ne mogu si dozvoliti niti jednu pogrešku na ovako osjetljivoj temi Zadnja dva pitanja koja imam (nadam se) - u kovertu idu dva potpisana primjerka žalbe? Što pišem na kovertu?
 5. Za drugi prekršaj mi se sutkinja rekla da mi je odobreno plaćanje u ratama, iako se to nigdje ne spominje pa zato pitam. Ne pojstoji nikakav obrazac po kojem mogu znati na koliko rata mogu plaćati.
 6. U koliko rata mogu platiti kaznu?
 7. U tom ću slučaju pokušati sa dvije žalbe pa što bude - bude. Nadam se da mi VPS neće u potpunosti odbaciti žalbe te još uz to nadodati troškove VPS-a. Ekipa, ne znam kako bi vam se zahvalio osim putem ovih peharčića. Ako se ikad u životu sretnemo i prepozamo, naravno da svi imate pivu. Puno ste mi pomogli u rjesavanju ovih pravnih pitanja i iskreno, da nije bilo vas, vjerojatno bi odmah krenuo plaćati sve pune iznose, bez pokušaja žalbe.
 8. Misliš da bi se trebao žaliti na obje presude? Nekako sumnjam da će mi za drugi slučaj to proći, a i nije li malo čudno da sam u oba slučaja nekažnjavan? Znam da je to njihov propust, ali opet... I još jedno podpitanje, žalbu šaljem u dva primjerka, potpisanu, na adresu suda na kojemu je slučaj u postupku? Hvala
 9. Evo, na slici su zamagljeni podaci, brojevi i datumi. P.S. Zahvaljujem @drot13 ma primjerima žalbi.
 10. Jel bi ti bio bed pogledati žalbu koju sam pripremio, ako imaš vremena i ako imaš iskustva sa pisanjem žalbi? Tek toliko da vidim je li sve OK i moram li nešto promijeniti.
 11. Misliš li da bi se trebao žaliti na prvu presudu? 2300 kn za 0,5g.. Koliko obično budu troškovi VPS-a? Znaš li možda koliko im treba da mi odgovore na žalbu? Oprosti što bombardiram s pitanjima, sve ovo mi je fkt too much obzirom da imam hrpu obaveza uz to.
 12. Ljudi, molim vas za pomoć. Jučer mi je stiglo rješenje za prvi slučaj, gdje mi je izrečena novčana kazna od 2300 kn (za 0,5g marihuane koju sam dobrovoljno predao...) + 300 kn sudskih troškova. U obrazloženju stoji kako sam u šaci držao PVC vrećicu sa 0,5g marihuane, što nije istina već sam policajcu predao mrvilicu u kojoj je bila sitno izmrvljena marihuana te je policajac uzeo neku vrećicu s poda i zajedno s njom mi u postaji izvagao 0,5g. U oba rješenja piše kako sam prekršanjo neosuđivan, obzirom da mi je drugi prekršaj došao na sud prije prvog te sam tada još uvijek bio prekršajno nekažnjavan, a za drugi je došlo samo rješenje. Molim vas za pomoć, ne znam što da radim. Nemam te novce, ne znam kako ću platiti kaznu. U rješenju piše kako imam 8 dana od primitka presude za žalbu, koja se podnosi pismeno, u dva primjerka. Stvarno mislim da bi se barem za prvi slučaj trebao žaliti, ali ne znam što da napišem u žalbu. Ne znam u kojem od ova dva slučaja sam ja uistinu prekršajno nekažnjavan, ne znam mogu li se još žaliti obzirom da na kuverti piše kako se presuda dostavlja 15.01., iako sam ju ja primio jučer, 24.01. Molim za bilo kakvu pomoć, student sam i nisam u najboljem financijskom stanju. Sveukupna kazna za ova dva slučaja iznosi 5000 kn. Stvarno bi volio da se ova kazna smanji, ne tražim probleme i želim ovo riješiti što prije, ali ne znam kako i kome se obratiti. Također, dobio sam uplatnice za sve presude, a ne znam na koji način plaćam u ratama, kada je na svakoj uplatnici napisan ili puni iznos, ili 2/3 iznosa.
 13. Nekako dijelim mišljenje s tobom i razmišljam kako je najbolje samo platiti to i staviti to iza sebe, ali opet, student sam, nemam tu lovu, a i čeka me još i prvi prekršaj (pitaj Boga kad..)
 14. Hvala na svemu gospon drot! Imaš li ti možda ikakav savjet, što bi ti napravio u mojoj situaciji?
×
×
 • Napravi novi...