Jump to content

zlatniput

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nismo ništa specifično dogovorili, ali početkom/sredinom nadolazećeg mjeseca. Imam li pravo za izvanredni otkaz, on traje 15 radnih dana koliko sam upoznata? Što bih trebala navesti u samom uručenju otkaza? Kako ga najbolje poslati? Preporučeno, direktno na adresu firme, mailom? Što se tiče godišnjeg imam pravo na 28 dana. Barem mislim. Stalno sam zaposlena. Sada ne znam da li se gleda za cjelokupnu godinu ili samo mjesece odrađenog rada u tekućoj godini? Ako je tako, onda vjerovatno imam manje dana. Postoji li bilo kakva mogućnost da uručim otkaz, a ne dolazim više na posao, a da mi se preostali dani godišnjeg redovno isplate? Ukoliko nije, mogu li biti u trenutnoj firmi na otkaznom roku na godišnjem, a biti u redovnom radnom odnosu sa novim poslodavcem?
  2. Znači u globalu može izmisliti koji hoće razlog i to će proći, samo koja su onda moja prava u toj situaciji? Da li ja zbog svega navedenog mogu na bolovanje zbog mobbinga i zatražiti izvanredni otkaz? Godišnji nisam iskoristila ni dana, što bi se desilo sa istim? Također platne liste dobivam po mjesec dana nakon primitka plaće, koji je rok poslodavca za isporuku istog? Oprostite što imam ovoliko pitanja, ali stvarno sam očajna i tražim izlaz iz situacije. Imam posao koji me čeka i strah me da me trenutni poslodavac ne bude maltretirao sa otkaznim rokovima, koje ne želim odraditi zbog nikakvih uvjeta rada. Jednostavno se ne osjećam dobro.
  3. Ponovno puno Vam hvala na odgovoru. U međuvremenu sam pitala za 1 slobodan dan od godišnjeg, tri dana prije, kako je zakonska obaveza. Odgovor je da mi se ne može udovoljiti jer trgovini trebaju rezultati i gužva je ujutro, što po meni nije apsolutno nikakav razlog. Radnika ima dovoljno, svakako sam sama u smjeni taj dan koji sam pitala, u drugoj smjeni su dvoje kolega od kojeg su jednog mogli staviti umjesto mene. Da li su prodajni rezultati razlog za odbijanje?
  4. Prije svega, hvala na odgovoru. I mislila sam da je tako. Koje su sada moja prava, da li taj dan mogu naknadno zahtijevati kao slobodan? Jer sam pitala za slobodan dan i rečeno mi je da mi se taj utorak neće skidati sa plaće kao bolovanje, ali ja sam bila bolesna i nije mi bitno skidanje sa plaće, nisam uživala slobodan dan, već ležala u krevetu. Također stanka za odmor se ne spominje nigdje u ugovoru o radu, ali po zakonu bih trebala imati pravo na isto, barem koliko sam upućena. U godinu dana na taj način mi je oduzeto 6 radnih dana po mojim izračunima. Uz sve to, ponekad nemam niti mogućnost ići na WC jer se moraju zvati zaštitari koji ponekad zbog svog opsega posla nisu u stanju doći pričati trgovinu. Savjet poslodavca je da vršim nuždu u bocu. Također, da li se sve ovo navedeno smatra kao mobbing? Jer mi je iskreno više puna kapa da me se pravi budalom, a šutim zbog straha od posljedica i eventualnih daljnjih osveta poslodavca.
  5. Pozdrav, imam slijedeću situaciju. Radim na radnom mjestu gdje su trenutno i nedjelje radne. Bila sam na bolovanju od ponedjeljka do četvrtka, sa četvrtkom sam i zatvorila bolovanje. Po nekoj logici trebala bih imati slobodan dan u tom tjednu, međutim poslodavac mi je rekao da mi je slobodan dan bio u utorak tijekom trajanja bolovanja. Zanima me da li je to legalno i što mogu napraviti u ovoj situaciji? U pitanju je puno radno vrijeme. Takodjer bih navela da nemam marendu, odnosno radim sama u smjeni u tržnom centru gdje nije dozvoljeno zatvarati trgovinu tokom rada istog. Doslovno me potkradaju za pola sata već godinu dana. Unaprijed hvala
  6. Ne, nije bilo nikakvog zapisnika.
  7. Postovanje forumasi. Naime, problem je slijedeci. Kolega i ja smo cimeri u stanu sa pocetnim datumom 5.10, ugovor dobivamo nekih mjesec dana kasnije, tocnije 10 dana izvan zakonskih okvira, ja mislim 15.11. Potpisano je kod javnog biljeznika 6. ili 7.10, a pocetni datum na ugovoru je 15.11. Stanodavcima je ostavljen polog u iznosu jedne mjesecne najamnine. Stanarina je uredno placana, kao i rezije. Prilikom naseg boravka, od dotrajalosti, krevet (potporne noge)i ladica su popustili pod pritiskom. Da napomenem, do loma nije doslo namjernim unistavanjem vec spavanjem i otvaranjem ladice. Na kaucu u dnevnom rupa od cigarete promjera 1.5mm. Ukupni trosak u DIY popravku- 100kn. Stanodavci prijete nebuloznim iznosima od preko 5000kn, na sto naravno nismo pristali. Popravili smo osteceno na sto su stanodavci reagirali pozitivno, sve do danas, par dana prije roka za iseljenje koji je inace 25.15. Zale se na madrac koji je star vise od 10 godina, prekriven zutim mrljama - rez od 5cm sa donje strane koji ne igra apsolutno nikakvu ulogu - niti estetsku, a bome ni funkcionalnu. Traze kupovinu ne samo jednog, vec i drugog madraca (bracni je krevet u pitanju) koji je sasvim u redu. OK, moze biti da se i nama desilo kada smo micali madrace pri popravku nogara kreveta te prihvacamo kupovinu novoga. Nasli smo sasvim funkcionalan i NOV madrac za 350kn koji moze biti samo bolji od ovog smrdljivog i dotrajalog. Stanodavac odgovara sa negodovanjem, on bi oba madraca koje planira kupiti iz naseg pologa + kemijsko ciscenje cijelog stana iako nema nikakvih tragova koristenja. Stanodavac je kasnije zamoljen da prilozi racun od dotrajalog madraca kako bi mogli sa sigurnoscu tvrditi da kosta preko 1200kn kao sto oni kazu jer ga ne smatramo kompetentnim za ocjenjivanje vrijednosti. Na to dobivamo ignor. Takodjer spominju gubitak od 14tkn jer im nitko drugi nece na stan, a ONI su ti koji su trazili raskid ugovora zbog navodnog pusenja trave na balkonu - nikad utvrdeno od strane kompetente osobe niti je ikada nadjena ilegalna supstanca niti su nam dolazili organi reda. Molim vas pomozite u okoncanju ovog muckog pokusaja iznudivanja novaca od dvojice studenata.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija