Jump to content

azdajica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je azdajica objavio

  1. A postoji li rok za prihvaćanje/odbijanje zahtjeva za revizijom? Koliko inače vrhovnom sudu treba da donese tu odluku (ne da sprovede reviziju, nego samo da donese odluku hoće li prihvatiti zahtjev ili ga odbaciti)
  2. I još malo pitanja - da li se zahtjev za revizijom Vrhovnom sudu očituje u z.k.? Ako ne, gdje uopce mozemo vidjeti da je tuzitelj podnio zahtjev? Molim još malo razjašnjenje sljedeće rečenice: "Rješenje županijskog suda je pravomoćno i stranke mogu odnosno moraju postupati po njemu, jer revizija i ustavna tužba ne odlažu pravomoćnost kao što žalba odlaže pravomoćnost prvostupanjske odluke." Da li to znači da se mi upisujemo u z.k. kao vlasnici prilikom kupnje nekretnine nad čijim je zemljištem pravomoćno završen spor (bez obzira što je pokrenuta revizija)? I što ako se u toku revizije ustvrdi da nešto tokom suđenja nije sprovedeno kako treba i postupak se vrati na prvostupanjski sud? Dal tad mi dobivamo zabilježbu na svom zemljištu, i gubimo mogućnost da isto dalje prodajemo...? Ništa meni tu nije jasno...
  3. Ja imam još neka pitanja nastavno na ovu problematiku: 1) Koliki je rok za podnošenje zahtjeva za revizijom Vrhovnom sudu nakon pravomoćne presude, tj. riješenja županijskog suda? 2) Da li nam se može naknadno osporiti vlasništvo iako smo dobili čiste papire prilikom pokretanja kredita? 3) Da li se žalba sudu na riješenje o brisanju zabilježbe vidi u z.k., i da li predstavlja problem za odobrenje kredita? Hvala unaprijed!
  4. Stvarno ne kuzim zasto ovakav ton. Posao je pravi i organizacija je ozbiljna, ali jednostavno je nemoguce to regulirati u u nasem sustavu. Al nisam ni trazila savjet u tom pogledu, nego me zanimalo na koji nacin mogu izvesti prijavu mirovinskog i zdravstvenog osiguranja na svoju ruku. Molim vas konkretan odgovor bez suvisnih komentara
  5. Nedavno sam se zaposlila u jednoj međunarodnoj organizaciji i potpisala honorarni ugovor na godinu dana, koji bi se kasnije trebao produzivati ali ostaje honorarni. Kako je organizacija oslobodjena placanja poreza, i moja placa je oslobodjena svih poreza, ja dobivam svoju bruto placu i na meni je na koji cu nacin srediti zdravstveno i mirovinsko. Zanima me koje su mi uopce opcije (za prijavu zdravstvenog i mirovinskog) i sto u slucaju porodiljnog, dali postoji neka bolja sansa od prijave na Zavod za zaposljavanje i ostvarivanje minimalca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija