Jump to content

Nkrcko23

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. 22 vlasnika je u društvu s tim da samo društvo posjeduje 10 % udjela. Ja dijelim 4 mjesto po veličini udjela s jos jednim koji ima isto kao i ja. Ispred nas su 3 člana sa po 12 %. U društvenom ugovoru piše da član može istupiti ako da dobar razlog za istupanje ( ja imam nekoliko dobrih razloga, i nista necu poduzimati bez savjeta odvjetnika), i drustvo mu je duzno isplatiti naknadu udjela po tržišnoj vrijednosti. Samo sam htio saznati koliko vrijedi minimalno moj udjel (koliko mi obavezno moraju isplatiti). Ako vrijedi malo, necu ni prodavati nego cu cekati bolja vremena. Kad je moj otac kupio udjel 2003 bilo je 46 članova, sada je 22, i moj udjelse je povećao za 2%. Još jedanput, htio bih samo znati kako da izračunam vrijednost mog udjela, i koliko bih minimalno mogao dobiti ako istupim. Vi ste prvi koji ste dali neke zanimljive podatke. Nadam se da mi možete objasniti
  2. Hvala na informaciji. Dobio sam izvješće revizije za 2017 godinu koju svake godine radi neovisan revizor za tvrtku. U izvješću je prikazana sva aktiva i sva pasiva. Ako ja od ukupne aktive oduzmem dugoročne i kratkoročne obveze dobio bih stvarnu vrijednost društva? I još jedno pitanje: Ako ja istupim iz društva, dali je meni društvo dužno isplatit tu vrijednost društva prema udjelu stvarne vrijednosti?
  3. Hvala na informaciji. Dobio sam izvješće revizije za 2017 godinu koju svake godine radi neovisan revizor za tvrtku. U izvješću je prikazana sva aktiva i sva pasiva. Ako ja od ukupne aktive oduzmem dugoročne i kratkoročne obveze dobio bih stvarnu vrijednost društva? I još jedno pitanje: Ako ja istupim iz društva, dali je meni društvo dužno isplatit tu vrijednost društva prema udjelu stvarne vrijednosti?
  4. Kako se računa vrijednost udjela u d.o.o? U mom slučaju je 5% udjela u društvu kojemu je temeljni kapital 6 000 000,00 kn. Dali se računa vrijednost udjela samo prema temeljnom kapitalu ili vrijednosti ukupne imovine društva?
  5. Imam 5% udjela u jednom d.o.o kojemu je temeljni kapital 5 800 000,00 kn. Vrijednost poduzeća je daleko više od temeljnog kapitala. Ja želim prodati taj udio. Kolika je meni vrijednost tog udjela?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija