Jump to content

Dotec

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sretan Božić! ... dalje će se kao povoljnija isplaćivati ranije određena svota invalidske mirovine koliko se vidi tebi ostaje isplata po ranijem obračunu a to bi onda značilo da nema zaostataka A kako je kolega prije mene napisao ako si primao 1000,00 kn manje onda ti je to 12 x 1000=12000 za 2005 godinu Pozdrav!
  2. Ja sam dugom odgovorio misleći da se radi o kum.mirovini.Morskywuk me ispravio da to ne vrijedi ako je naknada u pitanju.Znači ako se prevodi kumulirana mirovina onda se uzima povoljnija mirovina .Onaj koji sa naknade ide u mirovinu ide po važećem zakonu i vjerovatno je da se može dobiti i manji iznos po izračunu.
  3. Ako ti je stari izračun povoljniji onda ti ostaje stara. Znači oni će obaviti prevođenje i onda će utvrditi koji je izračun povoljniji za tebe i donijet će riješenje na koje ti imaš pravo žalbe.
  4. Pozdrav svima! Supruga i ja očekujemo treće dijete.Ona je zaposlena u privatnoj firmi i ovisno o noćnom radu(3 smjene) plaća joj je bila od 3700-4200,00 kn. Po preporuci specijaliste dr.opće prakse joj otvara bolovanje s 15.10.o.g. u 4 mjesecu trudnoće. Danas je dobila listu plaće na 1850,oo kn a ima stavka "porodiljska naknada na teret HZZO-a" Zanima me da li se podnose kakvi zahtjevi (i koji) u HZZO ili to rješava firma u kojoj radi.Sva saznanja i savjeti su dobrodošli,vezano za naknadu isto kao i vezano za trogodišnji porodiljni dopust. Ispričavam se ako sam pogriješio što nisam otvorio novu temu jer mislim da je slična. Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija