Jump to content

apsolutni_noob

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O apsolutni_noob

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, zanima me da li je moguće tražiti tvrtke koje se oglašavaju putem interneta, uklanjanje objave o tvrtci? Podacima o poslovanju, imenu, lokaciji itd.. Da li vlasnik može tražiti uklanjanje takve vrste podataka? Kakve su opcije? Ima li u GDPR-u kakve osnove za zahtjevanjem brisanja? LP.
 2. Čak sam i poslao mail na gradjansko.pravo@pravosudje.hr, ali nisam dobio nikakav odgovor.
 3. Hvala Vam na brzom odogovoru. Dopis je poslan sucu, ali stečajni upravitelj nije reagirao. Čak je jednom prilikom rekao da ne želi dokumente poslati kako on ne bi morao isplatiti plaće. Stvarno neobična situacija.
 4. Kome prijaviti stečajnog upravitelja koji nakon stečajnog postupka tvrtke koja je brisana iz sudskog registra ne želi djelatnici koja je zatečena u radnom odnosu tijekom stečajnog postupka i dobila otkaz od strane istoga (upravitelja) i to mjesec dana nakon brisanja tvrtke? Isti ne želi bivšoj djelatnici izdati potvrdu kako bi ostvarila prava na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje da je otkaz dobila radi gore navedenih navoda, isto tako ne želi joj izdati potvrdu o isplaćenim plaćama, odnosno neisplatom istih. Gdje i kome prijaviti stečajnog upravitelja?
 5. Poštovani, dobio sam pravomoćnu i ovršnu presudu županijskog suda u Zagrebu da me poslodavac mora vratiti na posao i isplatiti plaće s doprinosima s danom davanja otkaza od 2015. godine. Poslodavac se iste niti pridržava niti postupa po istoj. Zanima me što mi je činiti i kome se obratiti da li za poslodavca postoje sankcije? Unaprijed hvala.
 6. Hvala na odgovorima. Zanima me npr. jesu li oni vezani s tim rokovima koje sam spomenuo ili nikome ništa ako se npr. rok propustio?
 7. Ne znam pošto nisam vršio uvid u spis. A od dopisa u kojem su me obavijestili je prošlo više od 6 mjeseci dok u međuvremenu nisam zaprimio ništa od DO. Ne znam gdje je zapelo ali očito negdje je.
 8. Niže su spomenuti članci po kojima sam zaključio kako je DO odustao od progona Članak 230. (1) Državni odvjetnik je dužan u roku od mjesec dana od upisa završetka istrage ili istraživanja u upisnik kaznenih prijava podignuti optužnicu ili obustaviti istragu odnosno odbaciti kaznenu prijavu. Kada za to postoje opravdani razlozi, viši državni odvjetnik može na prijedlog državnog odvjetnika rješenjem protiv kojeg žalba nije dopuštena, rok za donošenje odluke produljiti za najviše dva mjeseca, o čemu će obavijestiti okrivljenika i žrtvu. (2) Ako državni odvjetnik u rokovima iz sta
 9. Poštovani, prije više od 6 mjeseci dobio sam od DORH-a Obavijest o završetku istraživanja. Kako je rok za podizanje optužnica ili odbačaj kaznene prijave mjesec dana od zaprimanja u upisnik kaznenih prijava zanima me da li je DO propustilo sve rokove (ako gledamo članak 230 i članak 500 zakona o kazenenom postupku), te pošto je sam rok za rješavanje kaznene prijave maksimalno šest mjeseci. Uvid u spis nisam izvršio kako ne bih "povlačio mačka za rep". Radi se o članku 235. stavak 1. KZ) Zanima me može li DO podignuti optužnicu bez obzira na gore navedene rokove. Unaprijed hvala i sve naj
×
×
 • Napravi novi...