Jump to content

Ivan875

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ima li fejs nekakav mail na koji se može obratiti?
  2. Prijavila je i prijateljica i hrpa njenih prijatelja na fejsu i fejs je rekao da ne vidi ništa sporno. Nadam se da će policija barem provjeriti IP ako ta osoba krene opet lagati s tim da se mislim da je i prijateljica trebala prijaviti tu osobu jer je očito neka opsesija posrijedi, ali teško je sad kad je ova nju prijavila.
  3. Pa stvar je u tome što moja prijateljica ništa, ali ništa od toga nije radila, komunikacija je bila vrlo rijetka i obostrana i ljubazna dok ta osoba nije poludjela i napisala vrijeđalački status upućen mojoj prijateljici. I tad je prestao svaki kontakt, prije godinu i pol. ta osoba je iz nekog ludog razloga uvjerena da je moja prijateljica ljubavnica njenog partnera i komunikacija se svodila na doduše ljubazno propitkivanje poznaje li njenog partnera i je li s njim. Što nema nikakve logike jer nikad u životu nije srela nijedno od njih dvoje. Također, da javim update, nitko se nije javio iz policije, ali netko je otvorio fejs profil bez slike s imenom i prezimenom moje prijateljice i sad se ona boji da je to ta osoba uradila da može sebi slati poruke i opet je optužiti da s raznih profila joj šalje poruke. Nismo sigurni u to dakako, ali tko više zna. Što ako s tog profila ona sebi zaprijeti, hoće li policija tad barem ići gledati IP ili će još doći uhititi moju prijateljicu?
  4. I nije mi jasno zašto joj nije rečeno za što je se sumnjiči uopće i zašto se nije odmah provjerio IP s kojeg dolaze prijetnje umjesto da se zove na razgovor.
  5. Znači li to da ako netko toj osobi zaprijeti sad ili za godinu dana, moja prijateljica će opet biti zvana na razgovor (ili ne dao bog uhićena ako osobi netko baš priprijeti)? I uznemiravana jer prošla je i još uvijek prolazi strah i stres jer nije osoba koja ima posla s policijom inače. Jer kao što rekoh, zadnji kontakt između nje i te osobe se desio na ljeto 2019-e tako da moja prijateljica dakle uvijek može očekivati da kad se toj osobi prohtije i kad ta osoba sama sebi prijeti ili joj netko drugi prijeti, da moja prijateljica bude ispitivana kao da je sumnjivac neki? Ne znam više što da joj kažem, možda nije red da iznosim priču, ali ta osoba je bila opsjednuta mojom prijateljicom i vjerujem da ta opsesija još traje i da će joj nekako htjeti nauditi. Postoji li ikakav način da se prijateljica zaštiti od te osobe i da ne bude opet zvana na razgovore s obzirom da nema ništa s osobom?
  6. Da, tu ste u pravu, zato se i čudim ovoj situaciji. Znate li možda hoće li prijateljica dobiti neku obavijest i kroz koje vrijeme da zna na čemu je, jer ništa joj nisu rekli. I još nešto, ukoliko ta osoba zaista dobija nekakve pozive i poruke od neke osobe, hoće li policija opet sumnjičiti moju prijateljicu ili će makar provjeriti tko stoji iza tog profila?
  7. Nevjerojatno je da svatko može otići na policiju i optužiti nekoga i to je dovoljno da se osoba zove na razgovor. Moja prijateljica, koju zaista poznajem cijeli život i znam da nije ništa uradila, nije imala ni kontakt s tom osobom toliko dugo i još je ta osoba nju vrijeđala jer je opsesirala nad njom (trebala ju je prijateljica tad prijaviti) i sad joj se ovo događa. Čak i da ne bude ništa od toga, dovoljan je strah pretrpila što je dobila poziv na obavijesni. To mi je neshvatljivo.
  8. Koliko sam shvatio, valjda ona tvrdi da to traje i sad. Da je netko izaziva pa je optužila prijateljicu. Ali nisam siguran, nije ništa previše rečeno. Samo mi je čudno da onda policija nije prvo provjerila taj profil s kog je se izaziva nego je odmah zvala prijateljicu na razgovor kao da je to gotova činjenica da je to ona.
  9. Hvala Vam. Prenijet ću joj ali ne vjerujem da bi ona komunicirala s tom osobom, kontakta nije ni bilo preko godinu i pol.
  10. Pitali su je za fejs profile, spomenuli neko ime koje ona ni ne zna jer ispada da s tog profila kao uznemiruje tu osobu, a zadnji kontakt su imale prije godinu i pol i nije bilo vrijeđanja s prijateljičine strane nego od strane te osobe koja ju je sad prijavila. Prijateljica je ispričala povijest s tom osobom i što je bilo i to je to, a ta osoba se javljala prijateljici ne obratno. Nije snimano, odnosno bar ona misli tako. Razlog je kazneno djelo u svojstvu građanina na društvenim mrežama, tako je pisalo na pozivu. Koliko shvaćamo, ta osoba valjda tvrdi da ju trenutno netko uznemiruje i optužila je moju prijateljicu za to. Ništa joj detaljno nisu rekli nego su je samo pitali jel je naziva na telefon, a ona ne zna ni njen broj, nisu ni bile bliske, to je neka random osoba s fejsa koja joj se javljala. Uopće nam nije jasno zašto su je uopće zvali na obavijesni. Samo je spomenuto uznemiravanje kao nekakvo vrijeđanje u porukama i javljanje i sramoćenje na fejsu. Moja prijateljica je kad ju je ta osoba izvrijeđala napisala samo da je ta osoba opsjednuta s njom, to je napisano javno na fejsu, ali to je bilo prije skoro dvije godine, tako da ne razumijem ništa. Samo da kažem da moja prijateljica nikad nije imala posla s policijom, nikad osuđivana, ovo ju je jako pogodilo i boji se te osobe jer ta osoba je i tad bila opsesivna i optuživala prijateljicu za stvari za koje nije kriva, i sad se prijateljica boji da će ići u zatvor ili na sud makar, a ništa nije učinila.
  11. Prijateljicu mi je pozvalo na obavijesni razgovor jer ju je neka osoba prijavila za sramoćenje putem neta i uznemiravanje međutim osim što nije kriva i što je ta osoba u biti nju vrijeđala za što postoje dokazi, radi se o nečem što je bilo prije godinu i pol i otad moja prijateljica s tom osobom nije imala nikakvog posla. Zašto je tek sad pozvana na razgovor i što iz tog može ispasti? Ništa joj nisu posebno rekli na razgovoru osim da je prijavila ta i ta osoba za sramoćenje i uznemiravanje.
  12. Mi živimo u teroru i strahu od ujaka koji je već jednom napao susjedu i to je bilo procesuirano, a nama prijeti da će nam samo biti gore ukoliko se obratimo institucijama jer će nam oduzeti stan ili će on doseliti k nama. On ne bi brinuo o majci i mijenjao joj pelene nego bi zlostavljao majku dok ona ne bi završila u mentalnoj bolnici i onda bi on uzeo stan jer već trideset godina želi taj stan. Strah nas je obratiti se CZSS jer što ako oni uzmu njegovu stranu i kažu neka se doseli? Baka je vezana za krevet, ali zapomaže i vrišti dan i noć i susjed koji jedini živi tu je više ne može slušati. Mi psihički patimo, ja imam dijagnozu depresije i anksioznosti i sve ovo mi je jako pogoršalo stanje, kao i majci i pitanje je vremena kad će majka izgubiti kontrolu nad sobom. Molim vas, recite nam kome bi se bilo najbolje obratiti? Odvjetniku? Nemamo novca, ali pokušali bi nekako se zadužiti ako će nam to pomoći. Strah nas je ako CZSSS proglasi ujaka skrbnikom bakinim da tek onda slijedi pakao i da će ili doseliti ili uzeti svu penziju i tako platiti dom jer je u mentalnu bolnicu koja ima odjel za dementne ne želi staviti. Iako je ona za bolnicu jer non stop vrišti i to toliko glasno da ne možemo živjeti ni spavati, i tako već mjesecima, ne gasi se uopće, od jutra do sutra. Ujakova žena meni govori „majka će ti umrijeti“ i onda nam prijeti „nećete se riješiti babe, ona će tu biti do smrti, jel vam jasno?“, znači oni se nadaju tome, da će majka poludjeti ili umrijeti od ove situacije. Jel ih možemo prijaviti za nasilje nad mojom bolesnom majkom i zanemarivanje potreba bake? Molim vas, kako se možemo zaštiti od ujaka i staviti baku u bolnicu?
  13. Molim vas, ako itko može odgovoriti, stvarno nam je hitno.
  14. Moja baka boluje od demencije, u teškom je stanju i moja majka bi je htjela staviti u dom jer ona jedina brine o njoj i više ne može. Majka boluje od shizofrenije. Njen brat je prisiljava da brine o njihovoj majci i prijeti da će se doseliti k nama ukoliko neće s tim da on i žena rade i ne bi se mogli posvetiti baki, a prema nama su užasni i imamo poremećene odnose već trideset godina s njima. Što se legalno može uraditi da baku stavimo u dom? Da li socijalna služba ako proglasi bakinog sina skrbnikom (pošto majku ne može) može odrediti da on useli u stan koji je bakin, a majka ima pravo doživotnog stanovanja? Iako mi izričito ne želimo da useli jer njegovi napadi na majku joj svaki put pogoršaju psihičko stanje. Majka ima i pravo na pola penzije koju je baka naslijedila od djeda, ali ujak želi uzeti cijelu penziju i time platiti dom, što bi majku ostavilo bez novca za režije. Što treba napraviti i kome se obratiti da se baku smjesti negdje van stana i da majci ostane pola njene penzije na koju ima pravo, da si može plaćati režije? Htjeli smo je smjestiti u bolnicu koja prima dementne, ali ujak ne želi niti čuti. Prijeti nam da ako zovemo socijalnu službu da ćemo ostati bez stana (iako majka ima pravo doživotnog stanovanja), prijeti da će doseliti, zastrašuje nas već godinu dana i napada majku da ne brine dovoljno o baki, a majka je na rubu snage i više uistinu ne može. Molim vas, jako nam je hitno, kome se trebamo obratiti i jesu li prijetnje osnovane?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija