Jump to content

Pharaoh30000

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Pharaoh30000 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Uplate novca i zahtijev za povrat novca   
    Ova odredba o općim uvjetima se ne odnosi na Vašu situaciju, odnosi se na teleoperatere, banke i sl. koji sklapaju veći broj istovjetnih ugovora, pa da sve to ne pišu u svaki ugovor, onda kažu da se i na taj ugovor primjenjuju opći uvjeti.
    Ne možete nekoga osujetiti u namjeri da Vas tuži, čak i ako će taj netko izvjesno izgubiti spor.
    Ako je onako kako pišete u ranijem postu, da je jedna osoba odustala, a druga rekla - ipak to napravi, tada je u odnosu na taj dio posla, ta osoba naručitelj, i tada bi povrat novca, i moje je mišljenje, trebala tražiti ta osoba.
    Što se tiče GDPR-a, spor je nastao oko toga da tu zakonsku regulativu treba implementirati, pa je pitanje čija je odgovornost to implementirati. Vaš posao, slažem se, to nije, već je naručitelj trebao pri izradi projekta angažirati pravnika, računovođu ili GDPR savjetnika da mu izradi interne akte i procedure za implementaciju, a Vaš je posao samo to izvesti operativno. 
    Sve to možete prigovarati u dopisu njegovom odvjetniku - sve ono što je ovdje navedeno, u taj dopis možete staviti. Možete se pozivati na odredbe čl. 597. Zakona o obveznim odnosima, koji govori o obvezama izvođača, da ste Vi trebali obaviti radove kako je ugovoreno i prema pravilima SVOJE struke, ne drugih struka, da ste unatoč tome, sukladno čl. 596. st. 3. Zakona o obveznim odnosima, upozorili naručitelja  na nedostatke u njegovom nalogu pravovremeno, prije lansiranja proizvoda (da stoga niste dužni odgovarati za štetu), te da prema njegovim uputama možete izvesti to, ali uz povećanje naknade, ili mu možete isporučiti takav proizvod, prema dosad plaćenom.
    Ima argumenata i za drugu stranu (pogledajte čl. 608. i 609. ZOO-a, na koje će se sigurno pozivati odvjetnik protivne strane).
    Ovo je poprilična zbrka, moram priznati, i nisam sigurna unatoč navedenom dopisu, da nećete završiti u sudskom sporu, pa još jednom napominjem da cjelokupnu dokumentaciju predate nekom odvjetniku i učinkovito okončate tu priču, jer ćete dugotrajnim parničenjem izgubiti i Vi i naručitelj.
  2. Hvala
    Pharaoh30000 je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Uplate novca i zahtijev za povrat novca   
    APP - je li to u smislu "ako prođe prođe"?
    A kako će znati kad sam primio dopis i računati 7 dana od primitka, jer prije tog roka ne može podnijeti tužbu!

    Nisam odradio jedan dio poslova koji nije u skladu sa zakonom, tj. ako to napravim i njemu i meni može nastati šteta! Mislim da me on po zakonu ne može tužiti za neobavljanje dijela posla koji nije po zakonu, čak sam time štitio njegove interese, no osoba je tvrdoglava i ne može se s njom komunicirati, čak i tijekom izvođenja radova imao sam puno problema s njegovim nestručnim uplitanjem!
    U opomeni pred tužbu piše da traži povrat cijelog iznosa jer nisam obavio sav dogovoreni posao. Ako, sam dobro razumio - on ne može tražiti cijeli iznos?
    Ono što me najviše i dalje zanima je:
    može li on tražiti povrat ukupnog iznosa iako su novac uplaćivale 4 osobe, kao što sam rekao s pogrešno naznačenom vrstom plaćanja? Jer ako on ne može tražiti povrat ukupno uplaćenog iznosa, nego to moraju učiniti sve 4 osobe koje su uplaćivale i svaka mora objasniti razlog zašto traži povrat novca, onda ću zanemariti ovu opomenu i čekati sljedeću potez.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija