Jump to content

nepenthe1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na žalost brinu se oni za sve samo ne za ono što bi trebali, čak i nude da u naše ime pokrenu tužbu radi ranijih dolazaka na posao (koji su bili obavezni do prije godinu i pola radi otpreme službe) te nemogućnost korištenja dnevnog odmora - sitniš naspram terenskih, ali ovo "zaboravili" spomenuti pa zato i tražim. Taman 5 godina ističe sa 1.7.2018. od ulaska u EU pa još stignemo pokupit zaostatke. Hvala na pomoći kolega!
  2. Upravo na ovo se i veže moja situacija, sve isto samo druga policijska uprava
  3. E to je već nešto konkretnije gdje se mogu dalje raspitivati, hvala na info
  4. Nije u sastavu moje postaje ako smo "gosti" na slovenskoj strani tj.na njihovom GP-u. Bilatelarnim ugovorom uređena je "one stop control" točka, ne i materijalna prava koja proizlaze iz takvog angažmana. A o policijskim sindikatima ne vrijedi trošiti riječi.
  5. Točno, radi se o GP-u na teritoriju druge države. Ovo upućen se bi moglo svakako tumačiti, ali nisam ja sam odlučio raditi tamo već me netko tamo i poslao, a i za to ishodovao odobrenje Slovenije. Ako postoje limiti u postupanju spram slovenskog državljanina na takvoj granici jer se ipak nalazi u drugoj državi onda se i odredbe KU mogu tumačiti drugačije. Kako se isplata terenskih u nekim slučajevima vrši i za rad unutar iste policijske uprave, ne vidim razloga zašto se isto ne bi dogodilo i u situaciji kad policijski službenik de facto 12h provede na radu u drugoj državi, bez obzira na bilateralne ugovore Hrvatska-Slovenija.
  6. Ukratko, zanima me postoji li način da se zatraži navedena naknada odnosno zakonski osnov za istu u situaciji kad se rad obavlja konstantno cijeli mjesec neprekidno po 12 sati u drugoj državi (Sloveniji), a poslodavac je MUP RH. Kolektivni ugovor je dosta nejasan po tom pitanju, a trenutna situacija je da se nikakva naknada za rad u inozemstvu ne isplaćuje pa molim nekog tko zna nešto više za pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija