Jump to content

tigi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam još pitanja što se tiče odjave računa,ako netko slučajno zna. Sastanak stanara je bio i definitivno je odlučeno da se mi selimo iz tih prostorija veš kuhinje. Kako piše u prvom postu,ja plačam sve račune. E sada pošto se selimo,kako te račune odjaviti? Jer problem je u tome da mi nismo vlasnici tih prostorija i te prostorije se vračaju zgradi.Znači ja nemam nikakve papire,kupoprodajne ugovore koji inače trebaju za odjavu računa. Igrom slučaja sam počela plačati račune prije 6 godina i to na način da me je predstavnik iz gskg upisao u njihovu knjigu i za mjesec dana su počeli računi dolaziti. Upisao me je na način da sam dala samo osobnu iskaznicu. Znam da je situacija komplicirana,ali ako netko zna puno bi mi značio savjet.Hvala
  2. Nismo plačali stanarinu.U ugovoru koji su moji roditelji sklopili sa kučnim savjetom u ono vrijeme,piše da u zamjenu za te prostorije če oni prati stubište,obavljati sitne popravke na stubištu i da če u svom trošku prenamjeniti te prostorije. Isto tako piše da najam tih prostorija neče plačati.
  3. Živim u zajedničkim prostorijama jedne zgrade.Tkz. bivšoj veš kuhinji. U tu veš kuhinju su se moji roditelji prije 24 g. uselili potpisima i suglasnošču svih stanara te zgrade u ono vrjeme. Prostorija je bila puna smeča,bez žbuke,u krajnjem lošem stanju. Moji roditelji su to svojim sredstvima preuredili u prostorije za živjeti. Prije 7 godina u taj "stan" sam se uselila ja sa suprugom i u tih 7 godina smo dobili 2 djece. Ta prostorija se i dalje vodi kao veš kuhinja i mi nemamo nikakvih papira za te prostorije,osim onih potpisa od prije 24 godine.Igrom slučaja plačam sve račune,od pričuve ,struje ,vode,smeča itd.Tako da nisam na teret stanarima zgrade. Zgrada nije etažirana,ali se sada sprema na etažaciju. Što znači da se trebaju riješiti i te zajedničke prostorije u kojima smo mi. Znam da te prostorije mogu otkupiti suglasnošču svih stanara i prenamjenom tih prostorija u stan.Ali meni se to ne isplati,jer to je podrumski stan s puno vlage,male kvadrature ,a i imam 2 djece s poteškočama u razvoju a taj stan nije adekvatan za njih. Znači bez obzira na godine i puno uloženih novaca u taj "stan" mi smo se odlučili odseliti u podstanare. Raspitivala sam se na par strana,nemam prava na te prostorije na nikojoj osnovi,jer roditelji nisu predali zahtjev za otkup takvih stanova prošle godine. Zanima me dali mi imamo pravo na isplatu uloženog u taj stan od stanara? I ako nemamo pravo na naknadu uloženog ili oni nemaju od kuda to isplatiti,dali imam pravo po zakonu poskidati sve u tom stanu prilikom iseljenja? Jer od pločica,laminata,žbuke,ama baš svega,sve je napravljeno od naših sredstava. Molim za brzi odgovor.Hitno mi je.Jer sam praktički več na cesti sa dvoje malodobne djece.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija