Jump to content

Ja u nevolji

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Ja u nevolji je dobio reakciju od prof u Legalizacija- upis u katastar i ZK - ovlaštenik?   
    Prvotno sam pitanje postavio na podforumu za stvarno pravo, ali nisam dobio nikakav odgovor. Možda ću ovdje imati više sreće.
    Dakle, dogradnja kuće je legalizirana pozitivnim rješenjem o izvedenom stanju prije 6 godina. To je obavila moja majka koja je tada bila vlasnica kuće u ZK. Prije 8 mjeseci darovala mi je cijelu kuću i prema njenom kazivanju sve je bilo riješeno prije 6 godina, međutim ja sam prije koji tjedan kada sam išao u općinu shvatio da ona to rješenje nije provela u katastru i ZK. 
    Pitanje glasi - Mogu li ja s tim rješenjem o izvedenom stanju izvršiti upis u katastar, tj. angažirati geodetski ured koji će izraditi elaborat za evidentiranje građevine u katastru i ZK, budući da sam sada ja vlasnik u ZK, a rješenje o izvedenom stanju je dobila moja majka prije 6 godina kada je ona bila upisana u ZK? 
  2. Sviđa mi se
    Ja u nevolji je dobio reakciju od prof u Legalizacija- upis u katastar i ZK - ovlaštenik?   
    Iskreno zahvaljujem na odgovoru. Mene je mučilo samo mogu li ja "završti" proces legalizacije.
    No samo da pojasnim, sama kuća kao takva je bila izgrađena legalno 1978, no moji roditelji su dogradili garažu kasnije i povezali je s kućom. Tih 12 m2 je ovim rješenjem legalizirano, no oni to nisu proveli u katastru i ZK. Ja ne živim s njima. Majka je stara, i od straha od "korone" htjela je kuću darovati meni, ja dojurio iz ZG na potpis kod JB, on to obavio do kraja. Nisam imao razloga sumnjati da rješenje nije provedno u knjigama.
    Ispričavam se. S obzirom da nisam dobio nikakav odgovor nakon nekoliko dana pretpostavio sam da sam na krivom podforumu postavio pitanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija