Jump to content

larissa005

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je larissa005 objavio

  1. Poštovani, nadovezujem se na ovu temu. Otvorila bih paušalni obrt, djelatnost 46.19 Posredovanje u trgovini raznovrsnim proizvodima. Kako sam paralelno u radnom odnosu, moj poslodavac u popisu djelatnosti koje obavlja ima navedenu i djelatnost Obavljanja trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu (nema upisane šifre jer je po ranijem NKDu). Poslodavac se prvenstveno bavi djelatnostima u području prometa. Jel se na mene u tom slučaju primijenjuje zakonska zabrana tržišne utakmice radnika s poslodavcem? Hvala!
  2. Ja jos nisam bila na davanju sluzbene izjave pred kamerama. Tesko mi se uopce i prisjetit svih detalja koliko se to brzo dogodilo a i ja sam bila u soku,pa se nadam da ce sve dobro proci. Mogu javiti kad odradim to kako je bilo.
  3. Zahvaljujem. Nakon koliko godina je rehabilitacija? Uvjetna na koliko, može li se na neki način max smanjiti? Ne mogu tvrditi da biciklist nije usporio, no kad sam zadnjeg pješaka propustila na zebri, nije bilo nikog, lagano sam krenula, okrenula sam se lijevo da vidim mogu li se uključit u promet, nije bilo auta, i u tom trenu kad sam dala gas se ona pojavila ispred mene. Da, nisam bila alkoholizirana no nije bilo ni testiranja tada.
  4. Poštovani, molila bih Vas pomoć i nekoliko odgovora. Prije 2 mjeseca sudjelovala sam u prometnoj nesreći. Nakon što sam kao vozač auta propustila pješake na pješačkom prijelazu (uz koji je i označena biciklistička staza, nema regulacije semaforom), prilikom kretanja, ispred mene, s moje lijeve strane, je izletila osoba na biciklu koju sam udarila prednjim lijevim dijelom auta prilikom čega je ista zadobila prijelom ruke kako je kasnije ustanovljeno. Osobi sam pružila prvu pomoć no na njezinu želju nismo zvale hitnu već me zamolila da ju ja odvezem na hitni prijem što sam i napravila. Očevidaca je bilo, podatke nisam uzela, nisam slikala ni auto ni bicikl (bicikl se kretao iz smjera Avenue Malla u Zg-u prema zgradi Ine, u smjeru suprotnom od kretanja vozila na kolniku, ima li to ikakve veze?). Nekih težih prometnih prekršaja nemam, izuzev manje kazne za prekoračenje brzie prije par godina (10 km/h). Ugl par dana nakon toga otišle smo na izvid štete radi naknade iste u moju osiguravajuću kuću no osoba je nakon toga podnijela prijavu policiji protiv mene. Danas sam bila u MUPu i dala izjavu nakon čega će oni predmet proslijediti ODOu. Što mogu tu okvirno očekivati, visinu i iznos kazne, rokovi i sl.? Trebam li angažirati odvjetnika? Može li se naknada štete tražiti direktno od mene ili sve podmiruje samo moja osiguravajuća kuća? Nakon ODOa postupak ide dalje na sud? Pretpostavljam da ću onda sve troškove obje strane snositi ja? Što je s uvjerenjem da se ne vodi kazneni postupak protiv mene (pretpostavljam da će biti čisto prije nego ODO pokrene postupak, i opet čisto kad se postupak završi)? Hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija