Jump to content

malina08

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jos me nije obavijestio o brisovnom ocitovanju, samo je prije par tjedana rekao da je zatrazio pismo namjere. Sad isto ne znam da li da se prvo uknjizim pa brisem zalog ili obratno? A opet, kako da se uknjizim kad mi jos ne da tabularnu ispravu. Kaze: bude kad se iseli. Sto ako ne iseli i ne da ispravu?
  2. Imam jos jedno pitanje. Na spremistu je upisano zalozno pravo za vodne i komunalne usluge. Na dan isplate kredita napravljen je i novi obracun te se iz kredita podmirio njihov dug. Sad cekam da mi prodavatelj uz tabularnu ispravu preda i brisovno ocitovanje. Oni su jos uvijek u tom stanu, imaju rok za selidbu 30 dana (sad vec 20) i uzasno se bojim da nece htjeti izaci iz stana niti predati preostale dokumente (oni jos traze kucu za useljenje!!!!). Pripremam se polako na najgori scenarij ... Sto onda pametno uciniti?
  3. Hvala puno svima, malo ste me smirili.
  4. Hvala na odgovoru. A kad se uknjižim i prepišem režije na moje ime, i ako pričuva nije plaćena od bivših kupaca, mogu još uvijek imati problema s dugovima ili se to i dalje veže na oib prodavatelja?
  5. Putem kredita banke kupila sam stan. Prije isplate kredita radila sam predbilježbu na nekretnini. Na nekretnini je još založno pravo od nekih režija no to je podmireno direktno iz kredita i čeka se brisanje iz ZK. Prodavatelj još nije potpisao tabularnu izjavu s obzirom da imaju rok za selidbu 30 dana. Da li ću biti oštećena što još nije rađena uknjižba vlasništva? Dodatno, da li u ovom trenutku kad postoji aktivna plomba i kad je kredit isplaćen prodavatelju može netko drugi zbog neplaćenih računa "sjesti" na stan? Jako se brinem zbog toga jer navodno pričuva nikad nije plaćena no zasad je ZK čist. Bojim se da se u ovom periodu od 20-ak dana dok još nisam uknjižena kao vlasnik ne dogodi novo založno pravo na stanu. Je li to uopće moguće? Hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija