Jump to content

zastitapravapotrosaca@gmai

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, molim ovim putem za malu pomoć. Imao sam provalu u stan 2020 godine. Lopov je uhvaćen i suđen ( kasnije se proslavio kao Fantom s Trešnjevke ) . U sudskoj odluci je konstatirana šteta u novcu ,nakitu i ostalim premetima od Cca 260 000 kn. Polica osiguranje od krađe postoji ( supruga je bila napravila ) na iznos od 267 000,00 kn -10 % . Osiguranje je platilo samo manji iznos od 11 000 kn pod obrazloženjem da. vrijedni predmeti" moraju biti u 2 dobro zaključanom sigurnosnom spremištu " ??? Ukradeni novac i ostalo se ne spominje Koje bi bile eventualne pravne mogućnosti i rokovi za eventualnu sudsku naplatu ostatka po polici ?
  2. Molim samo ako mi netko može potvrditi ,da li se mogu upisati u posjedovni list na osnovu pravomoćnog II stupanjskog rješenje Opčinkog , odnosno Županisjkog suda da u Splitu?
  3. Kompleksnija je situacija. No kupio sam preko svoje tvrtke a ista tvrtka je 2016 brisana iz registra.
  4. Oprostite evo svih detalja. Radi se o uredskom prostoru koji je plaćen u cijelosti 2004 godine i nalazi se u Splitu. Tvrtka koja je gradila zgradu otišla je u stečaj 2015 , ja se nisam uknjižio kao vlasnik. Stečajna upraviteljica mi je samovoljno oduzela posjed 2020 godine .U roku 30 dana pokrećem tužbu za smetanje posjeda na Općinskom sudu u Splitu te 2023 u listopadu dobivam II stupanjsko rješenje koje je postalo pravomoćno u moju korist. Zanima me da li se na osonovu ove odluke sude mogu upisati u posjedovni list ?
  5. Da li trgovačko društvo ( kao dužnik ) i fizička osoba ( kao vjerovnik ) mogu napraviti ugovor o pozajmici gdje člankom u tom ugovoru dobrovoljno ugovaraju da nema zastare ?
  6. Hvala Da li se onda dužnik sam treba obratiti nadležnom sudu sa zahtjevom zastaru ili ?
  7. Primjer , ako vjerovnik u roku 10 godina od pravomoćog rješenja o ovsi pošalje samo 1 pisemnu opomenu , je li nastupila zastara ?
  8. Molim vas što se smatra pravnim radnjama u toku ovršnog postupka ? Da li se i pismena opomena može smatrati poduzetom pravnom radnjom od strane vjerovnika ?
  9. Poštovani, Molim ovim putem za malu pomoć. Kolika je zastara za račune za plin za pravne osobe ? Unaprijed Hvala !
  10. Poštovani, Molim ovim putem za malu pomoć Bio sam u posjedu uredskog prostora do veljače 2020 godine , kada mi je nezakonito oduzet posjed od strane Stečajne upraviteljice ( kasnije tuženika ), pokrenuo sam spor na Općinskom sudu u Splitu u roku 2020 godine te je 14.10.2022 sud presudio u moju korist, tuženik se žalio u roku, a sa danom 04.10. 2023 vidim u E građani odluku Županisjkog suda od 14.09.2023 gdje se žalba tuženika odbacije i potvrđuje prvostupnajsko rješenje. Imam pitanja ; Kada je isto rješenje II stupanjskog ( Županijskog suda ) pravomoćno ? Da li se tuženik ( tvrtka u stečaju po stečajnoj upraviteljici) može žaliti i na II stupanjsku odluku ? Da li ja imam pravo tražiti naknadu za ove 3 i pol godine koje nisam mogao koristiti i iznajmiti prostor ? Imam li ja pravo na povrat sudskih i putnih troškova sa ročišta , s obzirom da je rješeno u moju korist ? Unaprijed Hvala AM
  11. Sjajni ste ! Sve pogledam pa stavim detalje sa opisom . Imam samo još jedno praktično pitanje , da li vi pružate konkretne preporuke ?
  12. Poštovani, Molim ovim putem za malu pomoć. Da li je moguće obnoviti ovršni , odnosno sudski postupak u kojem stranka uopće nije sudjelovala ? Naime , boravim van HR , nikad nisam zaprimila obavijesti o prispjeću pošiljke , niti rješenje općinskog suda poštom . Jučer sam običnom poštom dobila od odvjetničkog ureda poziv na plaćanje sa sudskim rješenjem u kojem se određuje ovrha. Ako je moguće u kojem roku je to izvedivo ? S poštovanjem ZPP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija