Jump to content

Bizon

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U redu. Da li postoji mogućnost da se mome bratu uskrati pravo na majčin stan u Zagrebu na slijedeći stan: budući da ja isto imam stan približno iste kvadrature kojeg sam kupio novcima od prodaje građevinskog zemljišta kojeg mi je poklonio moj, sada već pokojni, djed(majčin otac), ja bih sa svojom majkom sklopio Ugovor o zamjeni nekretnina. Dakle, meni bi pripao njezin stan, a njoj bi pripao moj stan. Da li bi onda u tom slučaju moj brat izgubio pravo na stan koji sada glasi na moju majku? Unaprijed hvala!
  2. Moj brat ima djevojku s kojom je već dugo godina u vezi i s kojom se planira vjenčati. Najvjerojatnije će jednog dana imati i djecu.
  3. Poštovani članovi Legalis portala, dopustite mi, molim Vas, da Vam opišem svoju situaciju. Imam majku i mlađeg brata. Mlađi brat je u jako lošim odnosima sa mojom majkom i majka bi htjela svu svoju imovinu ostaviti meni, ali ne znam da li je to zakonski moguće s obzirom na činjenicu da bi u tom slučaju mlađi brat imao pravo na nužni dio. Pojedine formalno-pravne radnje koje bi mog brata lišile prava na nužni dio poput Ugovora o doživotnom uzdržavanju između mene i moje majke ne dolaze u obzir. Zanima me postoji li neki drugi način da se mojem bratu uskrati pravo na nužni dio? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija