Jump to content

Djelatnik1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, kad zbrojim sve što ste do sada napisali, da bi mogao pokrenuti bilo kakav postupak protiv nadređenih zbog kršenja čl. 35 ustava moram moći dokazati da su mi njihovi postupci narušili zdravlje ili da se ogovaranje, širenje detalja o privatnom životu i dobacivanje događa dovoljno često? Drugog temelja za pokretanje postupka nema?
  2. Poštovani, proučavao sam i mislim da se radi o kršenju članka 8. Europske Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Dali postoji neki zakon na nacionalnoj razini s jednakovrijednim člankom? Jer mi šef po organizaciji širi privatne detalje koje se ni njega ni drugih jednostavno ne tiču.
  3. Ne ponavlja se toliko. Razlog su dva privatna razgovora koje su sefovi naculi dok sam razgovarao u uredu na pauzi i jedan post s mog facebooka. Nedavno sam doznao da potpuno desete osobe u firmi s kojima su sefovi dobri znaju stvari o meni koje ih se uopce ne ticu!? Unutar moje jedinice dva puta je bilo direktnog dobacivanja. Pljuvanje po clanu moje obitelji, pljuvanje po imovinskom stanju clana moje obitelji, komentiranje privatnih planova. Ne mogu reci da mi se zdravlje narusilo, ali sam se posteno nazivcirao jer ne komentiram privatne planove ni clanove obitelji drugih na poslu. Mislim da ne bi proslo kao uvreda jer su dobacivanja uvijek bila jedan na jedan i ne znam tko bi potvrdio, ali me zanima koliko to prolazi kao mobbing.
  4. Zaboravio sam napisati da ti komentari i ogovaranje nikada nisu izravna dobacivanja i komentari podređenima, nego uvijek iza leđa.
  5. Poštovani, kako se zaštiti od toga da nadređeni na poslu u svojim poslovnim krugovima komentiraju privatni život i privatne planove podređenih? Komentiranje se odvija u mojoj odsutnosti, ali sam u par situacija doznao da drugi zaposlenici u drugim jedinicama znaju neke privatne stvari o meni koje ih se uopće ne tiču i nemaju ih pravo znati, a mogli su doznati jedino od mojih šefova. Nadređeni de facto djeluju kao lokalni dušebrižnici. Je li to kršenje prava osobnosti, mobbing ili nešto drugo i kome se obratiti za pomoć ako ću imati štetu? Nisam član sindikata.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija