Jump to content

legalisprofile77

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru, no ne vjerujem da je u potpunosti točan. Rijetka je praksa da sudac dosudi alimentaciju u visini primanja jer ocu mora ostati nešto na računu. Dakle ako npr. otac očigledno prikazuje 2-3x manja primanja, prema tome sudac dosuđuje iznos koji mu još k tome mora ostaviti prostora za osobne potrebe, što je daleko ispod potreba djeteta. Dakle, mene je zanimala praksa, iskustvo drugih majki kojima otac isto prikriva primanja kako ne bi morao djeci isplatiti adekvatnu alimentaciju. Postoje li alternativni načini dokazivanja realnih primanja, ima li itko s time iskustva? Hvala
  2. Poštovani, molila bih pomoć vezano uz povisivanje alimentacije. Naime, potrebe djece su se s obzirom na dob i aktivnosti te aktualnu inflaciju povećala, a otac ima radno mjesto koje bi mu trebalo donijeti barem duplu plaću. Međutim, kao što je praksa u toj branši, prijavljen je na upola manju plaću i tvrdi da ne zarađuje više, što je zaista nemoguće s obzirom na radno mjesto. Molim povratnu informaciju oko alternativnih načina dokazivanja realnih primanja te postoji li mogućnost da sud dosudi veću alimentaciju, imajući na umu da otac očigledno daje lažni iskaz te da su djetetove potrebe uistinu znatno povećane. Postoji li praksa da sud zahtijeva od oca da u tom slučaju potraži dodatne načine zarade? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
  3. Poštovani, molim pomoć. Također se radi o obračunu zateznih kamata i jesqm se obratila FINA-i koja mi je rekla da se obratim financijskom stručnjaku da mi obračuna kamate, što i jesam no za tu uslugu traže 5000 kuna što mi se čini poprilično skupo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija