Jump to content

Samy

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Možeš li mi objasniti što to znaći. Što bude ako osoba A plati...odnosno ako NE plati?
  2. Interesira me da li je ovo iznuda novca i što napraviti...? Osoba A posjeduje Zemljište sa kućom na jednom našem otoku. Pošto već duže vrijeme planira kopati cisternu za vodu zadnjih par mjeseci aktivno se raspitivala za kopanje. Rupa je trebala biti 2m x 5m x 1.7m.( 17 m3) Ponudio se Susjed...osoba B. da će njegov kum osoba C. iskopati rupu, kada bude kopao i njemu cisternu. U razgovoru osobe A,B i C usmeni dogovor je bio da će koštati 150-200 ? po 1m3 s odvozom, u daljnjem razgovoru osoba A je rekla kako su neki bageristi bili i od oka rekli da je iskop 5000 kn na što je osoba A definitivno odbila. Osoba C po dogovoru je počela kopati i u idućih par dana pitala je osobu B (kuma) da li je osoba A platiša. Pošto je osoba C kopala kada je stigla, pa je sve trajalo 10-tak dana, pred Uskrs je došlo do razgovora osoba A i B, te osoba A i C te je osoba A informirana da će završna cijena biti 12000 kn. da je oštetila alat na stijenu i da je iskopala 30m3 zemlje.Nakon par dana osoba B nazvala je osobu A i rekla da su radovi skuplji i da će koštati 15000 kn. Osoba A pozvala se na razgovor sa početka i rekla da je dogovor bio 150-200 kn, na što je osoba B rekla da je dogovor bio u Eurima. Sljedeći dan osoba C nazvala je osobu A i rekla da je cijena 9000 kn. Što napraviti? pisanog traga dogovora nema, svjedoka dogovora osobe A sa osobama B i C nema, rupa je iskopana i previše, bilo je i prijetnji da će se sve zaliti betonom od strane osoba B i C ,koji će osoba A morati platiti.
  3. Danas sam bio u policiji jer su mi javili da je alat kod njih. Ne znam da li je on donio u policiju ili su mu oni to uzeli kod kuce. sutra idem kod odvjetnika na razgovor.
  4. Posto radim kao serviser na poziv stranke dosao sam na intervenciju. Tek iz ovaj treci puta uspio sam detektirati i otkloniti kvar na uredjaju. Stranci je prvi puta naplaceno ciscenje uredjaja, drugi puta samo zamjenjeni djelovi bez rada i treci - zadnji puta stranci je receno da djelovi i rad idu o mome trosku. Nakon isprobavanja uredjaja kada je stranka uvidila da je sve ispravno pocela mi je prijetiti, derati se na mene i zahtjevala je povrat novca od ranijih popravaka, na sta sam joj odgovorio da se o tome konzultira sa mojim poslodavcem. Nakon jos verbalnih pretnji stranka me je dva puta osamarila, izbacila iz kuce, ostavivsi moj sluzbeni alat u kuci sa rijecima da ce ga vratiti kada joj se refundiraju svi novci. Slucaj je prijavljen policiji. Zapisnik je napravljen, stranka je policiji rekla da alat neda dok joj se novci ne refundiraju. Na hitnoj nisam bio jer su to ipak 2 samara, a danas sam potpisao da ne zelim podnjeti zahtjev za krivicnim gonjenjem zbog prijetnji , ali da cu podnjeti privatnu tuzbu. Kako bi sada to sve moralo izgledati sa Privatnom tuzbom. Trebam li cekati neki zapisnik ili sto? Ovo mi se prvi put desilo u zivotu pa sam malo neupucen.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija