Jump to content

tea_t

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može li mi tko pomoći, ponuditi neki odgovor? Hvala!
  2. Molim Vas odgovor. Postoji li igdje u ZJN odredba koja upućuje na to da naručitelj u OTVORENOM postupku javne nabave zadržava pravo da se ponude NE OTVARAJU JAVNO? Koliko sam vidjela u ZJN, čl.79 točka 1., u otvorenom postupku javne nabave formalno je JAVNO otvaranje ponuda. Hvala!
  3. Molim Vas informaciju koji zakon (ili pravilnik) u RH uređuje zakonsku osnovu rada koja regulira područje djelovanja odnosa s javnošću?
  4. Hvala. Da, tužbu bi i sami htjeli izbjeći, što zbog novaca, a što i zbog doista bliskih odnosa (naime, riječ je o majci i braći). Očito, ti odnosi i nisu baš najbolji..no, to nije priča za ovo mjesto. Ako netko ima neku drugu ideju, bila bih zahvalna.
  5. Molim za savjet. Suprug i ja imamo obiteljsku kuću u BiH, koja je u jednom dvorištu skupa s još dvije kuće - jedna je od njegovih roditleja, a druga od njegove sestre. Naša kuća je 1/1 na mog supruga, parceliranje je napravljeno još prije rata i parcela na kojoj je naša kuća je uredna i odvojena od drugih, tj. glasi na mog supruga. Prilaz kući (put/staza) glasi 1/3 i pripada suprugu, njegovoj sestri i njegovim roditeljima (dakle, tri vlasnika za tri kuće, jedan put, sve uredno uknjiženo). S obzirom da se sad pojavio kupac za našu kuću i da mi imamo sve ovlasti da je prodamo (uredni su nam papiri), ipak imamo problem. Svaki put kad se pojavi potencijalni kupac, gospođa majka (mama od supruga) izađe van iz svoje kuće i otjera kupca. (napomenula sam da su sve u istom dvoristu i da čak i ako se kuće fizički odvoje, tj. ograde, svejedno ona može ometati prodaju). Ne znam što nam je činiti jer situacija je ionako teška, baka je malo ljuta zbog nekih razlgoa koje su joj druga djeca nametnula-recimo ljubomora i sl., da ne duljim, ali činjenica je da nam ona ometa prodaju i da zbog toga ne možemo prodati,a s pravne strane sve je uredno i nema prepreka. Što možemo učiniti, MOLIM VAS pomozite!
  6. Od 1991. do kraja prosinca 1996. je bio u HVO-u. Ali, sudjelovao je kao pripadnik HVO-a i u Oluji i u Ljetu 95. Nositelj je Hrvatske spomenice. Dobio je ocjenu komisije da ima invaldinost 40% na osnovu PTSP-a. Koja su mu prava?
  7. Pozdrav svima. Imam jedno pitanje. Moj tetak, inace pripadnik HVO-a, ali sudjelovao i u Oluji, je predao zahtjev za mirovinu u HR. Dobio je odbijenicu jer nije znači da nije ni ranjen, niti zarobljen, pa stoga ne moze dobiti mirovinu, što je i istina. No, sto moze dobiti ako se lijecio dva puta na Rebru, dijagnoza kronična depresija itd. - ukratko potvrđen mu je PTSP i na lijekovima je konstantno. Koja on prava ima? Državljanin je HR, sa prebivalistem u BiH. Molim pomozite! Hvala!
  8. Molim pomoć! Trebam šprancu joint-venture ugovora ili bar popis što takav ugovor mora sadržavati. Hitno je! Hvala!
  9. Gospođa je poslala CZSS-u Zamolbu za pravni savjet, opisala je svoju situaciju, navela Rješenja Općinskog suda i CZSS-a u kojima se njemu oduzima posl. sposobnost i nju imenuje zakonskim skrbnikom, pa se nadam da ce uspjeti nesto napraviti. Ako bi jos nesto trebala/mogla napraviti vezano za taj problem, molim recite!THNX!
  10. Molim neki savjet..način da se nešto napravi po gore navedenom pitanju. Doista je hitno.THNX!
  11. Bok svima! Trebam pomoć, pa ako netko zna...help! Dvije osobe su u braku 40-ak godina. On je obolio, oduzeta mu je poslovna sposobnost i zakonski skrbnik mu je njegova supruga (pod kontrolom Socijalne skrbi). Obadvoje su jako stari, on k tome i bolestan (izgubio je moć komuniciranja, osjecaj za osobnu higijenu itd.), tako da se njegova supruga doista dobro brine za njega. Problem je taj sto je sva njihova imovina zajednička i sto ona-supruga ne moze raspolagati njihovom imovinom (konkretno, kućom u drugoj drzavi, nekim vrijednosnim papirima u drugoj drzavi itd.), pa stoga ne mogu nista prodati kako bi si ostvarili bolje uvjete zivota. ima li nacina da ona ostvari pravni posao u njegovu i svoju korist i proda nekretninu dok su jos obadvoje zivi kako bi si poboljsali uvjete zivota? Rijec je o zaista dragim i bespomocnim ljudima kojima nema tko pomoci. Zatmo molim Vas! Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija