Jump to content

Borna

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala! Naravno da ovo pitam pod pretpostavkom da će sve biti ok, a ako doktor procjeni drugačije tako će i biti. Hvala još jednom
  2. Oprosti što gnjavim, ali budući da mi je ova situacija zaista iznenadno iskrsla, voljela bih razmotriti sve mogućnosti, pa pitam i ovo: Dakle, s obzirom na gore opisanu situaciju, ako uopće ne idem na komplikacije već iz radnog odnosa odem na porodiljni 45 dana prije, hoću li dobiti puni iznos naknade? Hvala i oprosti na gnjavaži.
  3. U stvari mi je najvažnije da nisam na minimalcu i na pola naknade kad ću već (neplanirano moram priznati) uspjeti ostvariti puno radno vrijeme 5 mjeseci prije termina. Hvala na odgovoru.
  4. Moram pojasniti. 1. 12. sigurno stupam u novi radni odnos, koji nije fiktivan nego ću zaista raditi jer mi je općenito u interesu raditi 8, a ne 4 sata. Imaš pravo, odlazak na komplikacije je zaista u sferi pretpostavke, ali s obzirom na novog poslodavca, obveze prema dosadašnjem, a i na svoje za sada dobro zdravstveno stanje pretpostavljam da će se zaista tako i dogoditi. Ok, ako i bude problema imam puno dana g.o. kojeg mogu iskoristiti na prvom poslu, a drugioga ću više obavljati od kuće, tako da sam zaista "pokrivena" do početka veljače. Pa ako mi možeš ovako odgovoriti bila bih zahvalna, čisto da znam na što kasnije mogu računati.
  5. Zaposlena sam u firmi od 1.1. 2007. g. na 4 sata, a od 1. 12. zaposlit ću se na još dodatnih 4. Trudna sam već nekoliko mjeseci i 1. 2. 2008. planiram na "komplikacije", a onda (17. 3. čini mi se) i na porodiljni. Konkretno me zanima hoću li imati pravo na puni iznos porodiljne naknade budući da nemam i neću imati 12 mjeseci prethodnog staža, ali ću zato imati 2 pune plaće prije stupanja na komplikacije. Zahvaljujem na odgovoru i napominjem da sam zvala HZZO, ali su me fino otpilili na telefon, pa prije nego li se dokotrljam tamo da saznam što više. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija