Jump to content

seal2u

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li to znaci da i ukoliko prijavim boraviste (ili prebivaliste?) na ocevu adresu, opet necu bit u mogucnosti naslijedit pravo zasticenog najmoprimca ili ? Zar ne postoji nikakva mogucnost da se i ja prijavim na tu adresu (ako da, koliko bi minimalno trebao bit prijavljen na njoj?) te na temelju toga te srodstva otac/sin ostvarim pravo zasticenog najmoprimca? Ako su pitanja prekompleksna, da li barem znate instituciju (poduzece u cijem su zaduzenju takvi stanovi) kojoj se mogu obratit glede toga za precizan odgovor?
  2. Moze odgovor na postavljena pitanja !??
  3. konkretno: http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_najmu_stanova.asp Uostalom, Zakon o najmu stanova: VII. SMRT, ODNOSNO PRESTANAK UGOVORNIH STRANA Članak 24. (1) U slučaju smrti ili promjene najmodavca, odnosno prestanka najmodavca kao pravne osobe, prava i dužnosti najmodavca iz ugovora o najmu stana prelaze na njegova nasljednika ili pravnog sljednika. (2) U slučaju smrti najmoprimca ili kada najmoprimac napusti stan, prava i dužnosti najmoprimca iz ugovora o najmu stana prelaze na njegova bračnog druga. Ako bračnog druga nema, prava i obveze iz ugovora o najmu prelaze na dijete, pastorka ili najmoprimčeva usvojenika koji je naveden u ugovoru o najmu, ovisno o njihovu sporazumu. (3) O nastaloj promjeni iz stavka 2. ovoga članka najmoprimac ili osobe koje s njim stanuju dužne su obavijestiti najmodavca u roku od 30 dana od smrti ili iseljenja najmoprimca. U istom roku dužne su te osobe obavijestiti najmodavca ako ne žele produžiti ugovorni odnos. (4) Ako osobe iz stavka 2. ovoga članka ne postignu sporazum o tome tko će preuzeti prava i obveze iz ugovora o najmu, protekom roka od 30 dana od smrti ili iseljenja najmoprimca, smatrat će se da stan koriste bez ugovora o najmu stana.
  4. Da li to znaci da i ukoliko prijavim boraviste (ili prebivaliste?) na tu adresu, opet necu bit u mogucnosti naslijedit pravo zasticenog najmoprimca ili ? zar ne postoji nikakva mogucnost da se i ja prijavim na tu adresu (ako da, koliko minimalno?) te na temelju toga te srodstva s osobom koja je najmoprimac ostvarim pravo zasticenog najmoprimca?
  5. Zamolio bih odgovor na slijedeca pitanja. Otac mi je vlasnik stanarskog prava (stan u zg) te stanuje vec niz godina u tom stanu. Zanima me: 1) Da li cu ja kao njegov priznati sin imati mogucnost nasljedjivanja njegovog stanarskog prava (u slucaju njegove smrti) neovisno sto je moje prebivalise i boraviste prijavljeno na lokaciju u drugom gradu (kod mame zivim)? 2) Ukoliko je odgovor na gornje pitanje negativan, sta mogu napravit da si omogucim tu opciju te da li je moguce da on na neki nacin prebaci svoja prava na mene (po mogucnost prije smrti)? Unaprijed hvala.
  6. Zamolio bih odgovor na slijedeca pitanja. Otac mi je vlasnik stanarskog prava (stan u zg) te stanuje vec niz godina u tom stanu. Zanima me: 1) Da li cu ja kao njegov priznati sin imati mogucnost nasljedjivanja njegovog stanarskog prava (u slucaju njegove smrti) neovisno sto je moje prebivalise i boraviste prijavljeno na lokaciju u drugom gradu (kod mame zivim)? 2) Ukoliko je odgovor na gornje pitanje negativan, sta mogu napravit da si omogucim tu opciju te da li je moguce da on na neki nacin prebaci svoja prava na mene (po mogucnost prije smrti)? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija