Jump to content

neli89

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je neli89 objavio

  1. Pozdrav svima. Imala bih jedno pitanje. Naime,muz je prije nekoliko godina dizao hipotekarni kredit na kucu preko obrta,ja sam mu kucom garantirala da ce vracati kredit,tj ja s kucom sam mu jamac. Medutim on je kredit placao godinu-dvije i nakon toga je prestao. Nazalost prekasno sam to saznala. Kredit je otkupio B2 kapital od hypo banke. Dug je narastao za 800 000 kn. Dosli su nam doma vjestaci i osoblje B2 kapitala koji su procjenili kucu za 800 000 kn manje od ukupnog duga. Mene zanima dali je tko bio u slicnoj situaciji? Ako prodaju kucu na drazbi i ako mi iselimo,dali moram placati tu razliku od 800 000 kn? Dali se mogu zaliti da oduzim iseljenje ako i kada dode do toga? Dali mogu bilo sta napraviti u ovoj situaciji? Dali mi mogu sjest na drugu zemlju? Znam da bi trebala otplat ukupan dug odmah ali toliko novaca nemam na kupu. Ako je bilo tko bio u ovoj situaciji,ili da ima kakav savjet bila bi vam jako zahvalna.
  2. U redu,hvala Vam puno na pomoći. Jos samo pitanje ovaj Plan o zajednickoj skrbi se radi odmah po rodenju djeteta,bez obzira na starost djeteta? I dali je on obavezan ako se partner i ja medusobno dogovorimo tko ce koliko vidati dijete? Hvala unaprijed.
  3. Hvala Vam puno,procitala sam i dosta toga mi je sada jasno.Ali bih imala još pitanje. Dali postoji mogučnost da se otac djeteta ne složi s prezimenom (odnosno ja bih da se dijete preziva kao ja,a on kao on) dali se on ima prava ne složiti ako ga prizna?Ako da i u slučaju da se onda ja ne salžem s prezimenom njegovim,dali to onda ide na sud ili se baš moramo dogvoriti oko toga? Ako on dođe samnom u matični ured priznat djete i to sve prođe u "miru" ,dali onda automatski je zajedništvo skrbništvo,ili bez obzira na to moramo u CZSS napraviti plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi? Hvala puno.
  4. Poštovani,molila bih Vas za pomoć ako netko zna odgovore na moja pitanja ili ako je netko bio u sličnoj situaciji,pa da mi pomogne bila bi Vam jako zahvala.Naime,ostala sam trudna s dečkom nakon 5 i pol godina veze,kad sam saznala da sam trudna bilo je sve u redu 2-3 dana,nakon toga me je ostavio.Ja bih trebala kroz mjesec dana roditi,a on nije pitao svih ovih mjeseci za dijete jer misli da nije njegovo (njegovo je 100%),pričao je okolo svakakave priče,vikao da nema novaca za dijete a otišao na skijanje i slične situacije.Inzistira na DNK-a testu,ja sam pristala ga napraviti nakon što se dijete rodi privatno u poliklinici ovdje u Zagrebu samo radi nekakvog "mira" radi bebe.Od raznovrsnih priča da ako je njegovo bude prizno,nebude.Kako nebi isla preko suda na DNK nego privatno te ako je on otac djeteta kao priznao bi ga.Mene sada zanima,kod upisa dijeteta u matični ured,navesti ime oca moram,ako ga on zaista prizna dali dijete dobiva njegovo prezime automacki (mi nismo u braku niti u vezi) ,dali se ja vodim kao samohrana majka ili ne,dali je skrbništvo onda zajedničko ili ne? Dali se moram iz nekog razloga obračati cetru za socijalnu skrb,ako on prizna dijete? Dali ako jednog dana dođe do suda,ima veze što on nije 9 mjeseci pitao za dijete nego je pričao da nije njegovo a znao je da je,samo je bježao od toga? Ja bih voljela sve riještii u miru,bez suda i sličnog,nebi tražila ni alimentaciju od njega,samo da imamo dijete i ja mir.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija