Jump to content

uplasena

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je uplasena objavio

  1. Za sve one koji su u dilemi, a imali su ovakav ili sličan slučaj .... hrabro, nađite dobrog odvketnika za radno pravo i , pardon na izrazu, mogu vam tzv. poslodavci PUHAT ! Ja sam naime uspjela ostvariti svoja prava, iako mi je u ugovoru pisalo 1 mjesec otkaznog roka, po ZOR-u imam, nakon 5 g. rada pravo na 2 mjeseca i tako sam i dobila. I otpremninu za svih 5 godina, bez obzira što je 1. godina bila na određeno, a ostale na neodređeno ( naravno, bez prekida ! ). Želim reći, ako se sami ne pobrinete da ostvarite svoja prava, neće nitko. Uostalom, ja sam osim materijalne naknade imala i veeeeeliku moralnu pobjedu ! I sad sam, iako bez posla, barem u duši zadovoljna.
  2. Puno hvala na zaista brzom odgovoru, no zanima me jos nesto. Naime u mm ugovoru ne pise za koji je slucaj otkazni rok 1 mjesec, međutim pravnik koji me savjetovao kaze da bez obzira imam pravo na 2 mjeseca po ZOR-u. Navodno se djelatniku trebaju omoguciti za njega povoljnija prava. Zato sam u nedoumici. I, da li moram odraditi otkazni rok ? Mislim da se poslodavac zeli ograditi na sve moguce nacine, bojim se cak i podmetanja .Unaprijed veliko, veliko hvala.
  3. Molila bih jako hitan savjet. Naime, u firmi u kojoj jos radim, prije par dana nam je receno da firma ne stoji najbolje i da nas 3 treba ostati kuci, a na proljece, ako se uvjeti promijene, mozemo se vratiti na posao. Taj dio mi je jasan jer se poslodavac pokusava zastititi da ima " gotove " djelatnike. Nuđeno nam je da nam se plaća staž, ali ne i plaća, našto smo svi odgovorili da to ne zelimo, jer otkazom zbog smanjenja obima posla mozemo ostvariti pravo na naknadu na birou. Kako sam ja u toj firmi gotovo 6 godina, informirala sam se kod pravnika koja su moja prava, i receno mi je da imam pravo na otkazni rok od 2 mjeseca i otpremnina u iznosu od 1/3 place za svaku navrsenu godinu. Trenutno sam na GO do 17.12. a problem je sto nemam pisanu odluku o otkazu. Poslodavac nudi 1 mjesec otkaznog roka. Pitanje glasi : u ugovoru mi pise da je otkazni rok 1 mjesec, no pravnik kaze da se to odnosi na otkaz koji ja dajem a ne poslodavac. Isto tako, placa na koju smo bili prjavljeni je minimalac - dio place smo dobivali na ruke. Moje je trazenje bilo : 2 mjeseca otkaznog roka i otpremnina, jer me tako pravnik savjetovao. Da li poslodavac moze uvjetovati da odradim otkazni rok ? Naime, u tom slucaju ima jos veci trosak zbog prijevoza, naknade za obrok itd, pa je nelogicno da trazi da to odradim. Molim Vas savjet : koja su moja prava i kako da ih ostvarim ? napominjem da pismeni otkaz jos nismo dobili. Da li poslodavac moze ponuditi recimo mjesto cistacice kao zamjenu za radno mjesto i da li ja u tom slucaju imam ista prava ako to novoponuđeno radno mjesto - odbijem ? Zahvalna sam na bilo kakvom savjetu samo da je - brz, jer mi ponestaje vremena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija