Jump to content

Gojelo

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Gojelo objavio

  1. Da je obrt dalje aktivan nemogu naci. Imam ja pravo kao jedan nasljednik blokirat poslovanje tih apartmana dok se ne rjesi ostavinska ?
  2. Poizdrav dragi ljudi, ostavinski postupak je jos u tijeku, tek je zapoceo i ne nazire mu se kraj. Otac je imajo 3 apartmana ( obrt i dozvolu) koja su se iznajmljivala. Imam ja pravo trazit da se zabrani izajmljivajnje tih 3 apartmani dok se ne rjesi ostavinski postupak i stime imovinsko stanje ?? Majka i sestra bez moje suglasnost planiraju i primaju dalje rezervacije. Ne zelim imat probleme ( inspekcija itd.) dok se jasno ne rjesi kome sta i koliko pripada Hvala na odgovoru.
  3. Pozdrav dragi ljudi, Otac je 05.22 umro i nema oporuke. Otac je posjedovao 50% kuce u ZG i 50% kuce ( 3 apartmana) na Krku. Majka je takoder jos vlasnik ostalih 50% na Krku. Putem provjere prije ostavinske rasprave smo saznali da je bolesni otac 2013 na moju sestru prepisao svojih 50% kuce u ZG darovnim ugovorom. Otac je 02.20 nasljedil 150.000€ od svog brata i tu je mojoj sestri daroval 75.000€. Majka je takoder vec svoji 50% kuce od ZG darovala mojoj sestri. Majka i sestra kazu da ja nemam pravo na dijo kuce u ZG niti na poklonjeni novac, nego samo na svoji dijo koji me sljedi od kuce na Krku tj. 1 Apartman i 1 parking mjesto. Jos se mora utvrdit preko Fine koji racuni postoje, posto kao nema racuna onda kao ipak ima racun. Imam ja pravo trazit od tih darova svoji dijo? Ja nista nisam prije smrt dobil. Hvala ljepa na odgovoru.
  4. Hvala na informaciji. Dali to mogu vec sad uradit dok je mama živa ili se čeka dok umre da?
  5. Pozdrav svima, otac je umro 9.3.2019 brat i ja smo svoji dijo u korist mame ustupili po dogovoru tada. Sad 05.22 sam sasnala da je mama bez mog znanja vec 3.2020 bratu cjelu kucu 1/1 prepisala, koja se trebala inace na 3 djela tada djelit. Imam ja kakva prava/mogucnosti na zalbu toga cina? Sta je sa mojim nuznim djiom kad mama umre? Stime da ona nije vise vlasnik te kuce ili druge imovine a brat je u naprijed dobil sve. Hvala svima na odgovoru i trudu.
  6. Hvala vam puno Matrix na vasim odgovorima velika su mi pomoc
  7. hvala na odgovoru ali meni nije jasno ako ja prihvatim svoj dijo i dam mami kaj se stime desava poslje njezine smrti ili za vrjeme njezinog zivota imam dalje pravo na svoju trecinu ?? Ili je odricanje i ustupnaje jedno te isto ??
  8. Dragi ljudi imam vazno pitanje. Tata mi je umro prije 3 tjedna i sada Brat i mama traze da ja svoje nasljestvo na mamu prenesem/ ustupim prije nego se pokrene ostavinska da bude kuca 1/1. Sta se desava sa time ako ja to na mamu do njene smrti ustupim nakon njezine smrti? Koje su posljedice toga dali ja gubim svoje nasljestvo onda? I kako se to mora tocno napist posto se ne odricem nasljedstva. Puno vam hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija