Jump to content

S.Oliver

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ostavina iza Oca nije rijesena,jer slucaj iza pra dida stoji na sudu vec 21 godina od 1986. Iz razloga jer su 4 oporuke na moga oca,a plodovi zemlje na bakinog brata,dok je ziv. Osim jedne oporuke gdje stoji da pola pripada baki,a pola njenom bratu. Sve oporuke sud vodi kao vazece. I jos da navedem da je zadnja od tih oporuka na moga oca,a ipak su sve vazece.Ja se pitam zasto sud to nerijesava? I sada je mrtav i bakin brat vec godinu dana.Odvjetnici se stalno ponavljaju samo kazu da to treba utvrditi sud.
  2. Ostavina iza Oca nije rijesena,jer slucaj iza pra dida stoji na sudu vec 21 godina od 1986. Iz razloga jer su 4 oporuke na moga oca,a plodovi zemlje na bakinog brata,dok je ziv. Osim jedne oporuke gdje stoji da pola pripada baki,a pola njenom bratu. Sve oporuke sud vodi kao vazece. I jos da navedem da je zadnja od tih oporuka na moga oca,a ipak su sve vazece.Ja se pitam zasto sud to nerijesava? I sada je mrtav i bakin brat vec godinu dana.Odvjetnici se stalno ponavljaju samo kazu da to treba utvrditi sud.
  3. Ostavina iza Oca nije rijesena,jer slucaj iza pra dida stoji na sudu vec 21 godina od 1986. Iz razloga jer su 4 oporuke na moga oca,a plodovi zemlje na bakinog brata,dok je ziv. Osim jedne oporuke gdje stoji da pola pripada baki,a pola njenom bratu. Sve oporuke sud vodi kao vazece. I jos da navedem da je zadnja od tih oporuka na moga oca,a ipak su sve vazece.Ja se pitam zasto sud to nerijesava? I sada je mrtav i bakin brat vec godinu dana.Odvjetnici se stalno ponavljaju samo kazu da to treba utvrditi sud.
  4. Dobar dan svima! Susjed me piatao prijr par godina da li moze da digne zid (ogradu zemlje) koja je na medi,ja mu nisam dozvolio. Cim sam otisao u njemacku jer tamo zivim on je to uradio i prosirio svoju kucu do na medi. Sta ja mogu uradit?!
  5. Ja sam nov u forumu i imam jedno pitanje sto me muci vec 11 godina. Ja imam 27 godina moj otac je poginuo 96godine njegova mama (moja baka) je jos ziva,ona je imala brata sto je prosle godine umro,njihov otac je ostavio svom sinu staru kucu a mom ocu oporukom jednu zemlju da sagradi kucu. Na sudu ima 5 oporuka zadnje su na mog tatu a prva je pola na moju baku i druga polovica zemlje na njenog brata.1986 godine je umro njihov otac i stalno se bakin brat zalio da on mora dobit dio zemlje, od 96 sam ja sa tim slucajem ostao sam jer i sa svojom mamom nemam bas dobar odnos. Ja zivim u njemackoj ali cim malo vremena imam idem dole i odrzavam i ulazem u kucu. Kako ce se to rijesiti i kakva moja mama ima prava ona se udala za moga oca kad se kuca zavrsila?! Ona ima jos jednog sina iz prvog braka. Baka mi je napravila darovni ugovor za svaki slucaj a iza njenog brata je ostala nova zena bez djece ona je pogotovu napala da dobije moju zemlju, i sta se desava sa starom kucom?Ostavina iza mog tate nije bila a ja sam vec dao puno para odvjetnicima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija