Jump to content

Ilona111

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim vas za savjet, na koji način dokazati emocionalno zlostavljanje djeteta koje štiti "drugog" roditelja te ne želi direktno priznati da je zlostavljano, osim roditelju s kojim živi? Dakle, institucije sumnjaju u zlostavljanje prema navodima roditelja s kojim dijete živi, ali ne mogu pouzdano utvrditi isto kroz razgovor s djetetom. Nadalje, je li moguće sudskim putem zatražiti ograničenje ostvarivanja roditeljske skrbi, viđanje djeteta uz nadzor i sl. radi emocionalnog zlostavljanja djeteta te izlaganja neprimjerenom ponašanju?
 2. Poštovana Borbena, hvala Vam na odgovoru. Lp
 3. Molim vas da upit premjestite u pravi podforum, ukoliko nije dobro. Apartman je iznajmljen tokom ljetnih mjeseci osobi koja je već u njemu ljetovala prethodne godine. Sve je dogovoreno putem messengera. Ljude sam prijavila na e-visitor. Otišli su bez plaćanja, izlika je bila da nema bankomata u blizini i dugovanje do danas nije plaćeno. Vlasnik apartmana je moja majka koja je poslala putem odvjetnice zahtjev za uplatom, bez odgovora. Podigla je tužbu radi naplate potraživanja, no odvjetnica tvrdi da ćemo jako teško išta postići. Navodno je problem što sam ja dogovarala smještaj umj
 4. Hvala na odgovoru. Dakle, ako sam dobro shatila, ne mogu staviti rok od 15 dana za iseljenje obzirom da najmoprimac grubo krsi zakon, jer je ugovor koji smo potpisaki iznad navedenog zakona?!
 5. Molim, moze li mi netko dati odgovor? Ugovor je tipizirani, kupovni, pise da je rok za iseljenje mjesec dana. No obzirom da se radi o otkazu prije isteka ugovora radi krsenja zakona o najmu stanova, odnosno ucestalog neplacanja, zanima me koji je najkraci rok koji moram dati najmoprimcu.
 6. Imamo potpisan samo onaj standardni ugovor o najmu što se kupuje u knjižarama, ništa posebno.
 7. Postovani, mozete li mi pojasniti zakon o najmu stanova, najmoprimac ne placa najam vec nekoliko mjeseci, a niti rezije ne placa redovito. Raskinula bih ugovor, ali me zanima koji rok moram ili mogu staviti? Da li slobodno stavim rok od 15 dana prema clanku 20 stavak 2 ili moram dati rok od 3 mjeseca prema clanku 22 stavku 2? Hvala.
×
×
 • Napravi novi...