Jump to content

Vanya

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Vanya objavio

  1. Prije 4 minuta, Željac047 je napisao:

    Da li se Vi vodite kao osoba (dijete) sa posebnim potrebama s obzirom na invaliditet (najvjerojatnije da), da li je njemu određeno Vaše uzdržavanje i u kojoj svoti..?

    Naime, ako je tako, kao takvu osobu otac Vas je dužan uzdržavati dok za to postoje razlozi, dakle do kraja života, tako da Vi, u svakom momentu, imate pravo pokrenuti postupak i tražiti da mu se odredi uzdržavanje Vas, naravno, ako to nije određeno...

    Ako je određeno, imate pravo tražiti povećanje uzdržavanja s obzirom na navedeno (povećane potrebe)...

    Sretno...!

     

    Da ja sam osoba s invaliditetom. Određena je alimentacija davno, za mene i sestru, dok sam bila zdrava. Odkako sam bolesna, nije mu ništa određeno, možda jer ga mama nije tužila. Alimentacija je za mene 600 kuna. I daje nešto novaca za moje čuvanje dok mama radi. Ali s obzirom na vojnu mirovinu, ne daje koliko bi mogao.

  2. :-?

    Imam jedno pitanje.. Naime, ja sam djete koje je 2006.g. imalo moždani udar u sklopu lupusa. Mama i ja živimo u podstanarskom stanu, ona radi kao medicinska sestra, plaća te invalidnina i dječiji nam nisu dovoljni za život. Ona je preobzirna i ne želi se zamarat time, ali ja želim jer mislim da joj je dovoljno teško šta mora brinuti o meni 24 sata na dan. Sad imam 29.g. i zanima me imam li kakva prava od mog oca koji ima svoju novu obitelj i samo mi daje kune, i to premalo. On je "kao" invalid domovinskog rata, ali on je možda invalid samo u glavi. Ja sam 100 % invalid, i moje pitanje glasi: jeli postoji koja stavka u zakonu koja bi ga natjerala da više daje kuna za moje potrebe?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija