Jump to content

Zizu

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam kaznu za parkiranje od Zagrebparkinga u iznosu od 250,00 kuna, jer nisam platila parking. Međutim, stvar je u tome što sam parkirala na parkirnom mjestu koja se inače naplaćuju 2.zona), ali trenutno je cijela ulica raskopana i zbog toga nema nikakvih oznaka parkirnih mjesta na cesti. Štoviše, cijela ulica je gotovo neprohodna, skoro da i nema asfalta. Imam li osnove za žalbu? Kojim propisom je uređena naplata u Zagrebu? Unaprijed hvala!
  2. Možete sa sadašnjim poslodavcem sklopiti sporazum o prestanku radnog odnosa u kojem ćete utvrditi dan prestanka radnog odnosa (može biti bilo koji dan koji dogovorite). Ukoliko dajete otkaz (jednostrana izjava u pisanom obliku), na vas se primjenjuju odredbe o otkaznim rokovima sukladno Zakonu o radu (otkazni rok kad radnik otkazuje ugovor o radu ne može biti duži od 30 dana). U svakom slučaju dobro je pogledati Zakon o radu (NN 137/04), koj ije vrlo eksplicitan po tom pitanju.
  3. Može li se posjed određene osobe na nekretnini smatrati poštenim, unatoč činjenici da je u zemljišnim knjigama kao vlasnik nekretnine već dugi niz godina upisana druga osoba koja je živa i koja ima živuće nasljednike? Može li takav posjed biti osnova za stjecanje prava vlasništva (izvanrednom) dosjelošću? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija