Jump to content

神様_yopa

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je 神様_yopa objavio

  1. , Borbena7 je napisao:

    Na glavnicu duga naplaćuju se kamate i to od dospijeća svakog pojedinog računa. Zatim imate troškove sastavljanja prijedloga ovrhovoditelja, troškove javnog bilježnika  i predvidive troškove, te troškove provedbe ovrhe na Fini i na sve navedene troškove se naplaćuju kamate. Tako da početni dug lako dosegne ovaj naplaćeni iznos. Iz Očevidnika Fine se jasno može vidjeti što i koliko je naplaćeno.

    Znači sve to bi trebalo pisati u dokumentu "rješenje o ovrsi" (mislim da tako piše na dokumentu)? 

  2. prije 3 sati , Spitfire je napisao:

    Jednostavno pitanje na koje se ne može dati jednostavan odgovor. Naime, sve je to određeno Zakonom o poljoprivrednom zemljištu uz razne uvjete u čl.22 i 24, a tko bi bio oslobođen plaćanja naknade u čl.26. MOžda vam je najbolje informirati se u JLS u koju skupinu je svrstano zemljište i sve ostalo.

    Ma pitam zato šta sam negdje pročitao nešto kako ljudi koji su bili branitelji u domovinskom ili njihova djeca odnosno obitelj imaju nekakvo pravo na oslobođenje od plaćanja naknade za promjenu namjene zemljišta a onda sam otišao na stranicu narodne novine hr na poljoprivredna zemljišta i naknade i tamo to nije zapisano pa nisam siguran više

  3. Dakle, imam namjeru kupiti zemljište pa me zanima sljedeće u slučaju da kupim poljoprivredno zemljište a želim promijeniti namjenu istog u građevinsko.

    Koliku naknadu bi trebao platiti odnosno da li bi uopće bilo ikakvih naknada ako mi je otac bio branitelj?

    Pitam za oba slučaja, dakle ako je zemljište u građevinskoj zoni ili izvan građevinske zone.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija