Jump to content

Sonya Er

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Sonya Er objavio

  1. Prije 13 minuta, Matrix je napisao:

    Jel konkretnu nekretninu vi još uvijek držite u svom posjedu.

    P.S.zbog čega nije bio moguć upis?

    Otac je zemljiste kupio 1988 godine. Tad nije bio u mogucnosti da se uknjizi ali ne znam iz kojih razloga. Moram ga pitati koji je bio razlog. Nije imao vremena da se posveti upisu u z.k. ured sve do 2000 godine. Kad je htjeo da se upise 2000 godine uvidio je da je zemljiste ponovo prodato i nije mogao da ostvari svoja prava. Zemljiste koje je moj otac kupio je placeno u cjelini i placen je i porez 1988 godine. 

    Hvala unaprijed!

  2. prije 5 sati , Matrix je napisao:

    Kad je izvršen sporni upis,odnosno kad je nadležnom z.k.uredu predat prijedlog za upis, ovo iz razloga pravne zaštite sadržane u odredbama čl.125 Zakona o vlasništvu i dr.stvarnim pravima.

    Zemljiste koje je moj otac kupio od osobe X je ista ta osoba X ponovo prodala nekoj Y osobi 2000 godine. Ta Y osoba je 2007 godine izvrsila upis u z.k. uredu.

    Hvala unaprijed!

  3. prije 5 sati , Matrix je napisao:

    Moguće i dopušteno,no za vaš izravan upis u zemljišne knjige je nužno dokazati neprekinuti sljed prenosa prava vlasništva ,počev od vas pa unazad do trenutno upisanog vlasnika kao osobe protiv koje se provodi upis,na što upućuju odredbe čl.40 i 41 Zakona o zemljišnim knjigama.

    Hvala puno Matrix!

  4. Postovani,

    Kako da rijesim problem vezan za bespravno otudjeno zemljiste?

    Moj otac je kupio zemljiste koje nije bio u mogucnosti da uknjizi. Sad kad je htjeo da pokrene uknjizbu uvidio je da je zemljiste koje je on kupio od X osobe, ta ista X osoba ponovno prodala nekoj Y osobi koja se vec uknjizila na zemljiste. 

    Hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija