Jump to content

klanfa

Korisnik
  • Broj objava

    93
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je klanfa objavio

  1. Kada je se provodila mirovinsaka reforma iz prvog stupa je se izdvojilo 5% i dalo fondovima na upravljanje.Nije se povećalo izdvajanje za drugi stup nego je ono ostalo isto. Kada odeš u mirovinu po zakonu o pravima hr.branitelja, mirovina se isplaćuje iz fonda međugeneracijske solidarnosti a ako nema dovoljno novca u fondu onda ga osigurava država iz proračuna.Nakon odlaska u mirovinu sredstva koja se nalaze na ročunu u fondu koji upravlja s drugim stupom se prebacuju u fond međugeneracijske solidarnosti i ti mirovinu dobijaš u jednom djelu.Najviše koristi od tih 5% imaju fondovi i menadžeri koji upravljaju tim fondovima.

  2. Ako sada podneseš zahtjev za stambenim zbrinjavanjem pri MOBS tek ćeš iduće godine izaći na listi pošto je ze ovu godinu lista gotova.I to ako ispunjavaš uvjete za dodjelu stambenog kredita.A uvjeti su da ti tvoja supruga ni djeca nise imali i sada nemate kuću,stan.Da se niste odrekli u korist nekog drugog.Da niste bili u obnovi.Pošto imaš visok postotak invalidnosti možeš se brzo nadati odobrenju kredita ako ispunjavaš uvjete...

  3. Najbolja solucija je otići u profesionalnu mirovinu i legalno se zaposliti ako je to zaposlenje dobro plaćeno,i on može raditi.Neko se vidi u sportu pa trenira djecu i ostvari još primanje od 5000-8000 kn.Plus mirovina.Ili se zaposli kod supruge u obrtu ili firmi pa je od velike koristi...To je individualno od čovjeka da čovjeka.Neko stvarno ne može ništa raditi pa mu je povoljnija opća mirovina, samo što se to ne može birati...

  4. Plemeniti je napisao:

    S obzirom na vaše navode o bratovom zdrastvenom stanju prvo ga trebate pokrenuti to je pod br 1.Radi točnije procjene psihičkog stanja uputno je istoga uputiti na psihijatrijski pregled te pregled psihologa i socijalnog radnika.

     

    Pod br.2. izvaditi pismene potvrde od tzv.seoskih straža-nači zapovjednika ili njegova nasljednika, iz kojih je vidljivo da je bilo oružanog otpora prema agresoru-te što je i najbitnije da mu se izda "okolnosti stradavanja".Ukoliko uspijete gore navedeno prikupiti to je više pola posla u ostvarivanju statusa HRVI,tj. olakšati će sam postupk evetualnog umirovljenja temeljem ranjavanja.

     

    Sve dobro samo još jedan savjet.Da bi ostvario svoja prava mora ishoditi potvdu o pripadnosti.Mora pokrenuti upravni postupak u uredu državne uprave.Moraš naći dva čovjeka koji su bili sa njim a imaju rješen status.Kako bi mogli posvjedočiti da je i tvoj brat bio sa njima.Ako kojim slučajem njegovi tadašnji zapovjednici neće da mu potpišu.Sa njima dvojico i to se riješi ali i traje dugo.

  5. Ako nigdje ne radi a hrvatski je branitelj može dobivati opskrbninu dok se ne riješi mirovina.A za to se trba ići lijčiti i podnijeti zahtjev za to.Neznam kako je ranjen u svakom slučaju ranjavanje ne zastarijeva za dobivanje statusa hrvi-a treba otići u područni ured ministarstva i podnijeti zahtjev ako mu priznaju invalidnost dobivat će invalidninu.Najbolje je da odeš s njim u hvidru tamo će vas ljudi uputiti u sve i informirat vas o njegovim pravima.Neznam od kada do kada je bio u hv pa ti nemogu puno više reći.

  6. Zašto bi nešto bilo jednostavno,jasno,kada može biti komplicirano,zakukuljeno,nejasno ili u najmanju ruku dvosmisleno.To je zato što se donose zakoni koji nestručne osobe sastavljaju i ne konzultiraju se sa strukom.Tada na te zakone dolaze tumačenje i provedba toga i takovg zakona da bi službenici znali provoditi takav zakon.I puno puta zakon stupi na snagu ali njegova provedba kasni zato što službenici nisu dobili naputak o provedbi toga zakona,tj.neznaju ga sprovoditi.I sam sam tumačio članke zakona pravnicima koji rade kao pravnici i primaju plaću za to.To bi bilo isto kao da ja radim kao kirurg u bolnici i primam plaću za to ali kada dođe vrijeme da operiram nekoga ja kažem neznam ja to neka neko drugi operira a ja ću i dalje primat plaću i zauzimat to radno mjesto iako sam nesposoban ali ja imam školu za to...

  7. buda1965 je napisao:

    pone

     

    ako ti u rješenju piše da 15.06.2009.kontrolni pregled tada ga moraš izvršiti.znači prijedlog od doktora o.p. i na pregled.jedina varijanta da prije zatražiš opću nesposobnost.to je onda trajno.

     

    To ti je šansa da ti promjene profesionalnu u opću poavjetuj se sa liječnikom koji je bio u gardijskoj brigadi da ti pripremi nalaze za kontrolni pregled.Imaš dosta vremena.Sretno!

  8. ZujoVeliki je napisao:

    Nisi u pravu, Klanfa! Ove godine povećana su sredstva za kredite za 20% u odnosu na prošlu godinu. Ja čovjeku, želim pomoći savjetom, a ne odmagati! Mislim da će ipak meni vjerovati, jer sam bolje upućen u te stvari, a ti misli svoje!:vrti:

     

    Čuj nemam informacije iz toga resora ali i ja čekam isto kredit pa sam se načeko.Ako je to točno što govoriš drago mi je.Ma država je nedavno rješila 100% invalide.A da hoće ovi što su na vlasti u jednoj godini bi se rješili ali ne žuri se njima.

  9. Nema po nijednom zakonu.Razmatra se da se to cjepljenje uvrsti u kalendar obaveznog cjepljenja ali od iduće godine da stupi na snagu a sve zbog izbora.Ako živite u glavnom gragu Hrvatske i tamo ste prijavljeni onda grad Zagreb plaća cjepljenje u cjelokupnom iznosu.Za Varaždin mi se isto čini aki nisam siguran,provjerit ću.Pa onda ili se prijaviti u metropolu,platiti cjepljenje djetetu ili čekati da se naši vlastodršci smiluju i nama ostalima u Hrvatskoj.

  10. Neke općine i gradovi imaju u vlasništvu kanalizacijsku mrežu.I donijele su odluku da svi hrv-i imaju besplatni oriključak negdje vode,plina,kanalizacije i sl.Bez obzira na zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.Ako to nije kod tebe slučaj(pitaj u općini,gradu).Onda se moraš držat ministarsva obitelji branitelja... od njih zatražiti potvrdu o komunalnom opremanju za obiteljsku kuću u kojoj živiš.Kada dobiješ potvrdu odlaziš u općinu ili grad i predaješ im zahtjev,potvrdu i predračune.Na sljedećoj sjednici Donosi se odluka i općina ili grad plaćaju to umjesto tebe...Vrlo jednostavno,a može biti i komplicirano nekad...

  11. Pa zato i postoji ratni put da se vidi što je tko radio i gdje je tko bio.A to je sve moguće što kažeš istina je uzima se težina izlošenosti i dužina tj.vremensko trajanje.A za pet dana da si bio izložen neznam ti čemu osim zarobljavnju i da su ti dok si bio zarobljen izvadili jedno oko ili odsjekli neki dio tjela.Možeš tek tada očekivat nešto...Uglavnom bi svi koji su bili nešto malo u Domobranima par mjeseci sada mirovinu jer eto i oni su bili u ratu.Pa kada ne dobiju onda su razočarani pa se sjete lažnih i ništa im nevalja pa na sve pljuju...

  12. Drži to vodu itekako probaj ostvariti nešto pa ćeš vidjeti..A to da je neko prošao za pet dana više nego neko za 1 godinu ne drži vodu.sudjelovati u Bljesku i Oluji je svakako veoma časno, ali isto tako moj prijatelju dobar dio u tim akcijama nije vidio četnika nigdje osim na televiziji kada su bili Smogovci ili nešto slično.A kamoli puco na njega.Sigurno onaj koji je proživio ratna događanja u trajanju pet dana ne može ostvariti ništa značajno iako je i jedan dan bilo časno biti pripadnik Oružanih snaga.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija