Jump to content

53njac

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bovu HVALA ovo je bilo brzo. Samo još te molim malo detaljnijih objašnjenja. Da li sudjeluje ta žena u diobi imovine koju je moj brat već posjedovao ili samo ono što je stekao u zadnje 2 i pol godine koliko je ona bila u njegovoj kuči? Radi se samo o kupovini polovnog automobila i audio i video tehnike. A za poduzeće kupovina novih alata. I poduzeće imao prije zajedničkog života. Odvjetnika moram uzeti jer ja živim u Rijeci a nečakinja u Njemačkoj i to dodatno otežava situaciju jer smo čuli da ta žena obilazi okolne susjede koje traži za svjedoke da je živjela sa bratom ne 2 i pol godine več 4 što je glupo jer je ona tad još bila udana i nerazvedena. Još jednom HVALA.
  2. Haj. Brat mi je iznenada umro u 46 godini bez oporuke. Ima kčer od 20 godina koja stalno živi u Njemačkoj. Zadnje 2 -2.5 godine živjela je sa njim žena u vanbračnoj zajednici. Nije bila prijavljena na njegovoj adresi. Brat je imao i poduzeće d.. Na ostavinskoj raspravi kod javnog bilježnika pojavila se i ta žena sa advokatom i svojim zahtjevom za nasljeđivanje. Sada se sve prebacuje na sud u Sisku. Ja nemam nikakvog prava niti interesa u ostavštini samo želim zaštiti nečakinju. Ako ta žena ima neka prava nećemo joj osporavati radi što bržeg rješavanja ostavnine. MOLIM da mi znalac ove teme objasni pa da javim nečakinji u Njemačku što može očekivati. Ta žena nije prijavljena na bratovljevoj adresi, nije radila i najviše 2 i pol godine živjela s njim /nema neki određeni datum kad je uselila/ u toj vanbračnoj zajednici i znala je de se nikad neće vjenčati. Nije bilo nikakvih velikih ulaganja u kuču i poduzeće. Jedino nešto vrijedno je kupljen polovni automobil i nešto audio i video opreme, a na račun poduzeća kupljeno je dosta vrijednom alata. Doista mi je HITNO bar na grubo upoznati me sa pravila te žene. Ako ima prava to joj se neće osporavati, samo da što jednostavnije sve to završi u što kraćem roku.HVALA svima koji odgovore.
  3. Haj.poštovanipravnici molim savjet.Roditelji mi žive u Petrinji u stanu od 1968 g.To je bio vojni stan,poslije povratka iz progonstva vratili se u stan.Imali smo i kuču u selu Hrastovica koja je" ob novljena" i koju smo samo morali dovršiti radi katastrofalno loše izvedbe radova.Prije tjedan dana starci dobili nalo da se u roku 15 dana isele iz stana jer da nam je kuće obnovljena.Majka blago psihički rastrojena/bila par puta u Popovači/,otac ima 85 godina i teško bolesta.Nemogu živjeti bez nadzora.U ministarstvu koje je poslalo nalog za iseljenje neće niti da razgovaraja o pronalaženju rješenja za nji.Prijete tužbom ako se ne isele.Imaju ugovor sa gradom o korištenju stana ali ministarstvo je sad vlasnik i ugovor ne priznaju a nedozvoljavaju otkup tog stana mada Opčinski sud Petrinja donio rješenje na pravo otkupa,ali se država žalila pa neznamo kako je Županijski sud donio konačno riješenje.Kako da zaštitim roditelje od svega ovog jer su u jakom stresu.NE ŽELE k menu u Rijeku, a majka prijeti da će se prije ubiti neo izaći poslije toliko godina u tom stanu.Molim prvi savjet,nemam puno vremena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija