Jump to content

legalis1132

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da je bar tako, ali sto ako ipak dode neki poziv od suda? koliko vremena treba za to? jel ovo sto ste napisali znaci da ako su htjeli sa mnom na sud odveli bi me odmah? a samo na primjer-ako je vec poslan i nije dosao na pravu adresu (dok je onaj tip -trgovac- upisivao podatke napisao je krivu adresu pa sam ga ispravila al ne znam jesu to policajci ispravili kod sebe) i dodem na granicu sto onda? i hvala puno, ja se iskreno nadam je ovo sto ste napisali stvarno tako, ali bolje da se odmah raspitam i za druge mogucnosti.
  2. i da, bila sam maloljetna onda. i ne znam jesam li bila jasna, ali cijelo to vrijeme sam bila u trgovini, nisu me vodili u policijsku stanici niti igdje drugdje. policija je dosla tamo.
  3. nisam bila na sudu, nisam nista dobila. samo kad su me uhvatili kad je dosla policija pitali su me za podatke, sve su upisali u onaj svoj blokic a trgovac je uzeo nekakv papir na kojem je oznacavao nesto o tom da su ne uhvatili iza blagajne, da sam ukradeno drzala u torbi, da je vrijednost ukradene robe 50eura i da sam platila 90 eura odstete (...)i takve stvari uglavnom -i to sam potpisala na kraju.i to je bilo to.pustili su me. jel meni oni uopce mogu izreci zabranu ako ja ne dodem kod njih na sud; onako u odsutnosti dok npr upisuju moje podatke u kompjuter, u neki dosje, pa usput odrede zabranu ulaza??
  4. prije par mjeseci sam uhvacena u kradi u austriji; bila je policija uzela podatke, platila sam neku odstetu ducanu u kojem sam krala. i sad, od onda nije nista doslo, nikakav poziv za sud, nista. koliko uopce treba da to dode? proslo je vec skoro 8 mjeseci od toga.. od onda nisam isla preko granice ali sad trebam putovati, doduse ne u austriju nego slo-ita-franc...itd. Što me ocekuje na granici??? jel ima netko iskustva s tim??? pomagajte... i da, zabranu ulaza u eu je spominjao onaj neki zastitar, koji vjerovatno radi u ducanu, a ne policija ako to ima kakve veze....
  5. ali bila je policija i uzeli su mi podatke, al nisu nista osim toga pricali sa mnom, a posto ja ne znam njemacki nisam skuzila sto su pricali s trgovcem. a tu i tamo mi je nesto prevodio ovaj covjek koji me uhvatio,on je pricao hrv, i on je spomenuo tu zabranu i prije nego je dosla policija. znaci, ako mi ne posalju nikakav poziv za sud ne znam mogu li uc u austriju dok ne probam....? a ako posalju i ne odazovem se na primjer, il se on negdje putem "izgubi"- onda, kako sam cula, bi me mogli i uhitit..
  6. a jel to znaci da ce mi sigurno odrediti neke sankcije? jel postoji mogucnost da mi nece poslat poziv za sud i da je cijela stvar jednostavno gotova??
  7. uhvacena sam u kradi u austriji; vrijednost robe oko 50€, policija je uzela podatke-ime, prezime, adresu... platila sam nekakvu "odstetu" (90€) u ducanu u kojem sam krala i pustili su me. sto ce sad bit? covjek koji me uhvatio je spominjao nekakvu zabranu ulaza u EU.. jel zna itko proceduru kod ovakvih stvari-sto ce biti dalje? procitala sam na ovom forumu da su nekim curama kuci poslali poziv na sud,al se one nisu odazvale- tema: smijem li uci u austriju? help!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija