Jump to content

xpetarx

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pogresila je,dogada se,njen ured uglavnom zastupa pravne osobe. Tnx notarici,kako ti se da odgovarati na postove? svaka cast! sve pohvale tebi i ovom siteu.
  2. oporuka je napravljena kod odvjetnika,znaci u zakonskom je obliku,nije bilo ni zablude prijevare sile ili nesposobnosti za rasudivanje ostavitelja. zasto mi je onda jedna odvjetnica rekla da necaci mogu traziti zakonski dio bez obzira ako je oporuka valjana i da oporucni nasljednici u ovom slucaju ne iskljucuju zakonske? Zahvaljujem notarici,vi ste pretpostavaljam odvjetnica?
  3. od brata sestra (teta) koja nije imala muza ni djece ostavlja oporukom dvojci necaka (kcerki i sinu od pokojnog brata)stan,da li ostali necaci imaju pravo traziti dio stana? jedan odvjetnik tvrdi da nemaju jer nisu nužni zakonski nasljednici,tj da bi to mogli samo njezina djeca ili muz,no buduci da ih nije imala nista,oporuka je tu vi se nista ne brinite gospodine... drugi odvjetnik tvrdi,da ostali necaci imaju pravo traziti njihov zakonski dio,da je oporuka u nacelu samo izraz ostaviteljeve volje s kojom se ostali zakonski nasljednici ne moraju sloziti. molio bi onog tko da pravi odgovor da stavi link izvora prava gdje je se nalazi tumacenje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija