Jump to content

NikCTX

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jedina svrha ograde je, nažalost, da mi se onemogući prilaz kako sam gore opisao. Stoga, kako sada stvari stoje, susjed neće ni uzeti u razmatranje pomične ili bilo kakve ograde tog tipa.
  2. Nadodajem još da je taj prilaz, kroz moje dvorište, i jedini prilaz do njive koja je u nastavku dvorišta - prilaz za radne strojeve. Još jedna napomena; susjedovo zemljište se prilikom ulaska ne koristi, ili se nagazi možda širina kotača po službenoj zamišljenoj linije međe.
  3. Poštovani, Pokušao sam situaciju dočarati slikovito. Naime ja i susjed (zemljište 1 i zemljište 2) dijelimo prilaz svojim dvorištima. Susjed želi na označenom mjestu raditi ogradu. Ta ograda meni ne bi skroz zatvorila prolaz do mog dvorišta i parkinga, no zatvorila u toj mjeri da auto jedva prođe do moje zemlje. To još i ne bi bio toliki problem da jednom godišnje na moje dvorište mora ući kamion s drvima koji u slučaju da se sporna ograda napravi ne bi mogao ući. Zanima me smije li on raditi ogradu na tom mjestu i meni "otežati" ulazak u dvorište, unatoč tome što bi ogradu radio na svojoj parceli? Svi papiri za prilaz su čisti i parcelu dijelimo 50:50. Do sada i ja i susjed nismo imali nesuglasica po tom pitanju, no zbog nekog inata odlučio s eza taj potez. Dogovorom sam ga pokušao odgovoriti od takvog pothvata no na žalost to neće biti moguče. Hvala na odgovorima. Ukoliko treba detaljnije objašnjenje ili slike samo recite.
  4. Pozdrav, Dakle, još 2017. godine mi je na vrata došao inkasator. I kako priča već biva svima poznata, unatoč nepotpisivanju ili priznacvanju da išta posjedujem što prima njihov signal dobio sam opomenu i uplatnicu od 240 kn za platiti. E sad, na zapisnik sam se žalio i dobio odgovor od HRT-a da je zapisnik stoniran i da HRT više nema potraživanja prema meni. Sve je bilo divno i krasno do pred neki dan kada sam dobio preporučeno pismo od HRT-a kako će se protiv mene pokrenuti kazneni postupak jer nisam platio tih 240 kn još 2017. godine. U pismu se pozivaju na broj zapisnika za koji sam dobio njihovu potvrdu poštom da je stoniran (pečat, potpis...). Koji su vaši savjeti* Što mi je činiti po pitanju pokretanja toga postupka? Napominjem da njihovo riješenje o stoniranju još imam. Hvala puno. LP
×
×
  • Napravi novi...