Jump to content

Agramusrcu

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Agramusrcu objavio

  1. Ok ali to sve pretpostavljam da traje, no što ako ga sama sad u roku par dana preseli na tu adresu? Koje su akcije koje ja mogu poduzeti u tom trenutku?

     

    Inače puno Vam hvala na brzim odgovorima. 

    Naime, sve je to za mog sina jako velik stres i svim silama ga želim poštediti scena, policije ili bilo kakve sile. Dovoljno je napaćen u ovih godinu dana.

  2. Živi s mamom na trenutnoj adresi iz rješenja suda, no prebivalište mu je još uvijek staro tj. kao da živimo kod mene u stanu. Mama mu nije nikad prijavljivala barem boravište a kamoli me tražila da mu mijenjamo prebivalište.

    Planira to izvesti u vrlo kratkom roku prije početka školske godine. Sad tek kreće u školu i još misli da će ići sa starim prijeteljima iz vrtića u razred. Majka oduvijek uskraćuje informacije, manipulira djetetom i u krajnju ruku ga emocionalno zlostavlja na perfidne i krajnje podle načine, koje on ne može prepoznati, kako bi ga udaljila od mene. Osim toga voli me stavljati pred gotov čin i ovo je sada prelilo kap.

  3. Poštovani,

    Molim Vas hitno za savjet. Naime u ožujku ove godine smo supruga i ja rastavljeni, te ona s našim maloljetnim sinom od nepunih 7god. živi na drugoj adresi vrlo blizu, što je i bio dogovor /uvjet da može otići sa sinom iz doma gdje je odrastao do tada. 5 mjeseci kasnije, točnije prekjučer, obavještava me da se kani preseliti sa sinom kod novog dečka na skroz drugi kraj grada što već spada u drugu županiju s čim se ja nikako ne slažem. Već je upisan u školu gdje bi trebao ići sa svojim dosadašnjim prijateljima da ne mijenja sredinu i krug prijatelja. Bivša supruga ga također želi odmah po početku školske godine ispisati iz škole i upisati je tamo gdje ih planira preseliti. Time uopće ne radi za djetetov interes nego samo svoj osobni (trenutna zaljubljenost, neplaćanje stanarine i sl.) Samo mala crtica iz najnovijih saznanja i priče moga sina - oni sada svo troje spavaju u istom krevetu!

    Boravište djeteta nije regulirala nikako, te se sin još uvijek vodi kao da stanuje na adresi gdje je rođen i odrastao. Mogu li ikako spriječiti njihovo preseljenje u interesu mog sina te eliminirati mu novi ponovni stresa nakon samo godinu dana od fizičkog razdavajanja nas kao obitelji? 

     

    Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima.

  4. Stan nije bračna stečevina pošto mi je prepisan od strane pokojnog oca prije sklapanja braka. Pitam ovo iz jer sam naučuo da pri završetku postupka u nekim slučajevima je jedna strana dužna osigurati drugoj nužni smještaj kroz neki period. Naime kad se sve ovo završi imam namjeru ženu odjaviti s moje adrese. Zato pitam.

  5. Poštovani,

    Molim za savjet oko postupka razvoda braka. Naime, u braku sam s osobom za koju se naknadno uspostavilo da ima granični poremećaj ličnosti i jednom rječju život mi se postupno pretvorio u živi pakao. Do te mjere da mi postaje mučno vratiti se s posla u vlastiti dom. Moram zbog 4,5 godišnjeg anđela koji me treba do kraja života i kojeg bezuvjetno obožavam. Da ne zađem u patetiku.. 

    Živimo u mojem stanu i imamo sina maloljetnika za kojeg želim pridobiti skrbništvo. Oboje smo u radnom odnosu u kojem ja imam stalan posao i primanja neprekinutog radnog staža u struci cca 15 godina, a žena tek od nedavno radi nakon pauze od cca 6 godina u kojima je naše domaćinstvo živilo isključivo od moje plaće.

    Za početak koji su moji slijedeći koraci, rizici i šanse?  Barem za podijeljeno skrbništvo. Ne zbog financija ili izbjegavanja bilo čega, nego imam svu odgovornost i ljubav oblikovati sina u zdravu i normalnu osobu pa bi želio barem 50% biti njegov pošto je i on 50% moga bića. Roditelji me razumiju... :)

    Molim Vas za cijenjeni, iskreni i stručni savjet.

    Zabrinuti otac.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija