Jump to content

Rupert

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Rupert objavio

  1. Poštovani kolege, prvenstveno slušači na novom pravosudnom molim vas da pod ovom temom objavljujete pitanja koja zapišete na slušanju , kao i sve detalje koji vam se učine važnim. Na taj način uvelike pomažete kolegama koji će tom ispitu tek pristupiti i barem donekle olakšavate muke koje nam je donio novi pravosudni. Hvala. :hvala: I sretno svima koji od sutra glume ledolomce!
  2. samo CV, ali ja ti predlažem da odeš tamo i doneseš im osobno... navodno se može i faxom, ali ipak je osobno sigurnije. inače, upravo danas sam dobio posao u odvjetničkom uredu... imaš jednog manje kandidata kod prijave za posao!
  3. ...sad mi je već jasnije... još kad bi mi netko odgovorio da li sam plaćen za period kada spremam pravosudni te kakva su vaša iskustva s tim. hvala na info, ibilic!
  4. ovako, našao sam oglas za posao odvjetničkog vježbenika u jednom uredu gdje se pod načinom zaposlenja navodi (citiram): ''Na određeno vrijeme, trajanje radnog odnosa: 1 godinu i 2 mjeseca (zamjenska osoba po mjeri M-1)'' e, sad, pošto sam tek počeo tražit posao, šta to točno znači i kako je u drugim uredima? jel to znači da dobijam pedalu taman prije nego steknem uvjet za polaganje pravosudnog pa se na taj način štite ili... i da li dogovor u odvjetničkom uredu da dobijam npr. 2 mjeseca za polaganje pravosudnog znači da mi je taj period plaćen? molim vaša iskustva...
  5. da li netko ima informaciju o tome koliko ljudi radi u društvu, kojim granama prava se bave i kakva su iskustva onih koji su tamo bili vježbenici? bilo što. hvala!
  6. molim da mi netko preporuči neki dobar englesko-hrvatski rječnik pravnih pojmova i ako kojim slučajem zna gdje se može nabaviti... da mi se opet ne desi da ne se zblokiram kod pojma punomoć ili neke slične banalnosti!
  7. Fala, već sam to obavio. Sad čekat da prođe Božić pa Nova godina pa skijanje odvjetnika pa će možda netko i zatražit vježbenika...
  8. jučer diplomirao i molim savjet: - što moram ponijeti od dokumenata da bih dospio na onu famoznu listu s koje odvjetnici zovu na razgovore za posao? - da li je dovoljno čekati da te netko pozove ili se zvanjem izvjesne gospođe u odvjetničkoj komori (nisam na forumu uspio skužit o kojem pravnom institutu se radi - što pitat? što tražit? ) može malo ubrzati cijela stvar? i ako se netko sjeti još kojeg dobrog savjeta bio bih zahvalan... T.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija