Jump to content

dobarmali

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otišao sam po pismo i kaže da moram platit ili potpisat da pristajem na odradu kazne sa 6 dana dobrovoljnog rada na slobodi. Dali još uvijek vrijedi da ako potpišem taj dobrovoljni rad neću nikad i odradit? I ništa ne piše koliki je rok u kojem bi trebao odradit?
  2. Eto nažalost zaboravio sam otići na prkršajni sud i napraviti to...ispostavilo se da i nije nužno tim redom jer sam ja prvo zaboravio ! Naš MUP lijepo brine o nama sitnim prekršiteljima pa su mi poslali preporučenu pošiljku( našao sam rozi papirić u kasliću) koju još nisam iz straha što bi moglo bit još podigao. E sad, ja to najrađe nebi ni podigo nego bi u ponedjeljak otišao do prkršajnog suda i potpisao to što sam već davno trebao pa jel netko zna dal je to moguće s obzirom na vrijeme koje je prošlo? I što uopće mogu očekivati u toj pošiljci koja me ćeka? U prvom rješenju o prekršaju se spominje da ako ne pristanem na dobrovoljni rad da idem u zatvor na 3 dana!! Nije valjda to?!
  3. Pa nebum umro od tih ozljeda, nije niš strašno!! Smisao pitanja je da kada sam već imao prometnu na badnjak i proveo 3 sata na cesti čekajući policiju koliko imam vremena da odem na taj pregled tek tolko da izvučem neke koristi iz te cijele nezgode!! Da dobijem neku naknadu za ozljede ... Pogađate, baš mi se nejde danas na pregled ak nije neophodno! Rađe bi dočekao Božić s obitelji i prijeteljima, nego čekajući pregled u nekom domu zdravlja!!
  4. Stajao sam na semaforu i tip se zabio u mene. Bila je policija, uzela zapisnik i to je to. Zanima me gdje mogu ić na pregled jer imam ozljede ruke( boli me i poplavila je) i vrata, koji me također boli! Koliko imam vremena do obavim taj pregled i gdje da ga obavim?? Molio bih da mi što prije netko odgovori da to obavim dok je vrijeme! Hvala! Ugodni vam blagdani! I nemojte ić na cestu ako nemorate jer je KAOS!!!
  5. Prošlo je 8 dana pa nemam više prave na žalbu. Moram platit u roku od 15 dana( imam još 5 dana ), a ako ne platim " ista će se u smislu oredbe čl. 45.st.1. i 2. Zakona o prekršajima, zamijeniti UZ PRISTANAK OKRIVLJENIH, radom za opće dobro na slobodi u trajanju o tri dana, a koji rad će okrivljeni izvršiti u roku 1 mjeseca, računajući od dana davanja pristanka na zamjenu novčane kazne radom za opće dobro na slobodi" - Na koji način ću morat pristat na rad? Hoće mi doć poštom ili ću morat na sud? - Da li mi isplati odugovlaćit s tim pristankom, i na koji način mogu odugovlačit?
  6. Uglavnom, tereti nas se( bilo nas je 9) da smo "u vidno alkoholiziranom stanju , na sav glas galamili neartikuliranim riječima, te šutali po ulici prazne PVC boce i limenke piva" To nije istina jer su samo dvojica bila "vidno alkoholizirna" od kojih je jedan bacio praznu limenku piva na ulicu, policije nas je zaustavila 10 min nakon toga, bili smo udaljeni od mjesta gdje je ovaj bacio pivu i nema teroje da ju oni nađu! Mi smo ipak to sve priznali na sudu, jer smo studoši, išli smo van u disco, i kak nebi galamili kad nas je 9 i još smo popili malo!! Uzeli su nam sve olakotne oklonosti u obzir( nikad kažnjavani, nezaposleni, uzdržavani...) i dali nam kaznu od 200 kn!! dal se mogu kak žalit na to? Što da napišem? Naveli su i da mogu odabrat "rad za opće dobro na slobodi u trajanju od tri dana". Kakav je postupak za to?Ako to uzmem kakve su šanse da to i odradim? Ako dođe da moram ić radit da li se mogu žalit da ja nemogu radit 3 dana jer imam obveze na faksu, itd??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija